LG Q7 se nese už téměř v povinném trendu zařízení se širokoúhlým displejem – v tomto případě jde o 5,5palcový Full HD+ IPS panel. Výkon obstará zatím blíže neupřesněný osmijádrový procesor s taktem 1,5 nebo 1,8 GHz. Vzhledem k podpoře AI by mohlo jít například o Snapdragon 636. Umělá inteligence má být využita zejména ve fotoaparátu u funkce QLens (rozpoznávání obrázků).

LG Q7
Autor: Mobilmania.cz

Armádní odolnost i FM rádio

Q7 se bude vyrábět v několika specifikacích, které se budou lišit velikostí operační i uživatelské paměti a rozlišením fotoaparátů. Hlavní varianta bude mít 3 + 32 GB paměti, 13Mpx zadní a 5Mpx širokoúhlý přední fotoaparát. Baterie dostala kapacitu 3 000 mAh. Tělo bude kombinovat prvky kovu a skla. Otázkou je zachování 3,5mm konektoru, LG jej nikde explicitně nezmiňuje.

TIP: Slavné jméno je zpět. Nokia 8 Sirocco startuje se sebevědomou cenovkou

Zařízení poběží na operačním systému Android 8.0 Oreo. Telefon bude splňovat normu odolnosti IP68 proti vodě a prachu a také armádní normu 810G. Nebude chybět čtečka otisků na zádech, NFC, Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.2, USB-C konektor a jako příjemný bonus FM rádio. Na výběr bude černá, modrá a fialová barva. Distribuce novinky začne v červnu, cenu zatím neznáme.