Nečekanou reakci vyvolalo umístění nového nabíjecího automatu pro mobilní telefony na koupaliště. Kovová skříň s šesti schránkami na nabíjení obsahuje tři dobíjecí kabely pro různá zařízení. Dvířka se zamykají a odemykají na uživatelem zvolený čtyřmístný pin. V případě zapomenutí hesla obdržíte telefon do 48 hodin a zaplatíte 1000 korun pokutu za svoji zapomnětlivost.

„Automat máme na zkoušku. V minulém roce jsme byli osloveni firmou Mobi Pump, která nabíjecí automaty provozuje, zda-li ho letos nevyzkoušíme. Veškeré náklady, které za přístroj platíme je pouze elektřina. Očekáváme, že zisk ze stanice bude pouze v rámci stokorun, vnímáme to jako službu pro návštěvníky,“ říká Ondřej Renský, vedoucí sportovně-rekreačního areálu Petynka.

Diskutovaná nabíjecí stanice pro mobilní telefony na koupališti Petynka
Autor: Jiří Marek

Není však zcela jasné, kdo ponese zodpovědnost za případný ukradený mobilní přístroj. Dle vyvěšené tabule poskytovatele Mobi Pump za něj tato společnost nenese zodpovědnost. Podle Renského by ovšem krádež šla za společností Mobi Pump.

Kam s vybitým telefonem na koupališti?

Nabíjecí stanice jsou volně dostupné zejména v obchodních centrech, kde bývají většinou zdarma k užití. Co se týče pražských koupališť, nabíjecí automaty ještě nejsou nikde dostupné. Ve Žlutých lázních vám vypůjčí powerbanku nebo můžete zanechat telefon na recepci. Na Stírce je pak možno dobíjet telefon na baru. Jiná koupaliště a sportovní areály vybité telefony návštěvníků neřešily, ačkoliv připouští, že tento problém je v současnosti velmi aktuální.

Fotogalerie
21 fotografií