„Víc dárce neuvedl, takže nevíme, zda jde o poděkování za konkrétní zásah nebo náklonnost k naší profesi. Každopádně to chlapy hodně potěšilo,“ řekl Blesku mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Osud sladkosti byl pochopitelný, směna, která měla právě službu, udělala s dárkem krátký proces. „Osobně jsem u toho nebyl, ale prý chutnal náramně,“ dodal Mikoška.

Celá věc se pochopitelně rozkřikla po sociálních sítích. Nechyběly vzkazy z jiných hasičských stanic, zda kousek sladkosti přece jen nezbyl. „Jeden z kolegů vznesl v diskuzi dotaz, zda si dárce nespletl služebnu," řekl s úsměvem mluvčí.

Dort od vděčné maminky dostala i záchranka

Sladký dárek dostali letos v únoru také letečtí záchranáři a pozemní posádka z Veselí nad Moravou za záchranu dvouleté Terezky, která si po pádu ze schodiště poranila hlavu. Její maminka pro posádky také upekla dort.

„Chtěla bych tímto mnohokrát poděkovat za neuvěřitelně profesionální práci, empatii, obrovskou ochotu spolupracovat a zájem o nás obě,“ přidala vzkaz mladá žena.

„Dnes už je děvčátko v pořádku a to je pro nás ta největší odměna," dodala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Fotogalerie
5 fotografií