Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Branky, body, kokoti: Ester k žehlicímu prknu a fantazie opuštěného nadsamce

Video se připravuje ...
Branky, body, kokoti: Ester k žehlicímu prknu a fantazie opuštěného nadsamce
VIDEO: BPŽ/Karel Dlabač
22. května 2018 | 08:00

Věcí, které nás rozčilujou, je spousta a článků na tohle téma jakbysmet. Něco tu ale chybí! Pořádný ženský hlas, který bez okolků a autocenzury řekne, co si doopravdy myslíme. A pořádně nahlas! Mluvíte o tom s kámoškami u vína? My to v pořadu Branky, body, kokoti řekneme tak, aby to slyšeli všichni!

Kdysi býval Michal Viewegh docela vtipný, ale to už je fakt dávno. Poslední dobou píše tak, až z toho nakonec je prasák týdne – spisovatel nám naběhl na smeč svou ublížeností a tím, jak neustále shazuje svou bývalou ženu, a vážně to nešlo jinak. 

Podaly jsme si taky pána, který si myslí, že ženy nemají bojovat o medaile, protože pak zůstávají jejich místa u plotny prázdná. Možná jste o něm už taky slyšeli – místopředseda Českého olympijského výboru Zdeněk Haník prohlašuje, že holky chtějí nanejvýše remizovat, akorát to pořád nepochopily. My to tedy taky moc nechápeme. 

Podívejte se na další díl našeho pořadu Branky, body, kokoti. Mluvíme v něm taky o znásilnění nebo o tom, že samoživitelé, svobodné matky nebo prostě rodiče, kteří si ke své smůle našli práci v nelukrativních oborech, to budou mít pořád těžké. A víme proč! 

Možná máte pocit, že ženy  ve vyspělých zemích v 21. století nemají za co bojovat. Je nám teplo, že jo, a hlavně že nás chlap nebije a do hospody koneckonců chodí všichni. Ale tohle si mohly říkat i naše předchůdkyně, a jen díky nim volíme a nemusíme chodit po ulici s guvernantkou! Nejde přitom jen o feminismus a o to, čím nás štvou muži, protože v našem pořadu Branky, body, kokoti to klidně osolíme i ženám, které nám míč nikdy nepřihrají. 

Video s prvním dílem mělo docela ohlas, na Facebooku ho vidělo přes 450 tisíc lidí a to nás vážně těší. 

Ostatní díly pořadu Branky, body, kokoti najdete ZDE

Autor: red
Video se připravuje ...