Na jaře roku 2004 jsem se psychicky sesypal a musel jsem být hospitalizován,“ prozrazuje Timo mimo jiné ve své knize Osamělost tisíciletí. „V následujících letech jsem chtěl několikrát spáchat sebevraždu! Mnohokrát jsem byl na pokraji toho si sáhnout na život. Bylo to hrozné!“ přiznává otevřeně uznávaný muzikant, bývalý člen celosvětově známé finské metalové skupiny Stratovarius.

Potíže od dětství

„Měl jsem velmi bouřlivé dětství, od kterého mám psychické potíže. Tam to všechno začalo,“ poodhaluje Timo v knize, o kterou je po celém světě obrovský zájem. Překlad už vyšel např. v Německu, Portugalsku, Španělsku či Itálii. V Česku zatím ne. „Nikdy, ani v těch nejdivočejších snech, by mě nenapadlo, že by se lidé mohli zajímat o mou knihu,“ píše muzikant na Facebooku.

Rozchod kvůli nemoci

Timův boj s maniodepresemi těžce vyzkoušel i jeho vztah s Dominikou Gottovou. Ta nemoc svého muže a její ataky už nedokázala zvládat, a proto se na jaře roku 2015 odstěhovala z Finska zpět do Česka. „I když má světlá a klidná období, nikdy nikdo neví, kdy pohroma zase vypukne. Proto odcházím, ačkoliv je mi ho nesmírně líto. Ale nechci si zničit zbytek svého života,“ řekla tehdy nejstarší Slavíkova dcera Blesku. Lékaři v následujícím období nasadili Timovi takovou léčbu, které i ty nejsilnější projevy nemoci tlumí. Muzikant se tak mohl vrátit k práci a následně se mu vrátila i žena.

VIDEO: Gott jako kovář v nové pohádce Když draka bolí hlava: Dcera bude hrát jeho vnučku!

Video
Video se připravuje ...

Gott jako kovář v nové pohádce Když draka bolí hlava: Dcera bude hrát jeho vnučku! Blesk TV

Fotogalerie
26 fotografií