Opilá dívka polehávala společně se svou kamarádkou (14) v noci z neděle na pondělí v ulici Bašty, kde si jich všimnul jeden z místních. „Mladší z dívek nedokázala souvisle mluvit a nedokázala ani mluvit. Nadýchala 1,8 promile alkoholu. U kamarádky ukázal alkoholtester 0,27 promile,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Mladší z dívek museli odvézt záchranáři do nemocnice. Případem se začali zabývat policisté, kteří budou zjišťovat, kdo nalil tak mladé slečně alkohol. „Stejně tak bude situaci řešit orgán sociálně – právní ochrany dětí,“ doplnila Kadrnožková.

Jen o pár hodin později upoutaly pozornost strážníků jiné dvě dívky (12 a 16), které neustále nastupovaly a vystupovaly z osobního auta. „Tvrdily, že auto patří jejich strýčkovi, který si zašel na oběd. Interiér prý jen uklízely. Později vyšlo najevo, že starší z dívek je v celostátním pátrání. Obě dívky jsme proto předali policii,“ vysvětlil mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

V lednu v brněnské ulici Bašty měl problém s alkoholem i muž (36) s malým dítětem.

Video
Video se připravuje ...

Opilec (36) s malým dítětem spadl v Brně na schodech, když mu chtěli kolemjdoucí pomocí, zaútočil na ně pěstmi. Městská policie Brno