Osud voskových osobností byl nejasný v březnu, kdy Grévin oznámil uzavření z důvodu finančních problémů. Od pátku 18. května je však znovu otevřeno, od francouzské společnosti Compagnie des Alpes jej zakoupily česká firma Pekas handmade a belgická rodina Van Belle, která vlastní značku Choco-Story a muzea s tímto názvem i v dalších zemích.

4981353:full:true:true

V původní podobě zůstane muzeum čtyři měsíce, pak ho čeká rekonstrukce. „Vedle muzea, které představí historii čokolády, zůstanou v muzeu i voskové celebrity a přidá se záhadný a pohádkový svět pražských legend. Všechny atrakce budou mít společného jmenovatele – čokoládu,“ uvedla mluvčí Grévinu Daniela Pedret.

Podívejte se na video z prvního otevření muzea:

Video
Video se připravuje ...

Pražská pobočka muzea Grévin byla v Celetné ulici poprvé otevřena 1. května 2014, kde také zůstává. • Video z otevření v roce 2014. Grévin, INT

Nejpopulárnějšími objekty kupodivu nejsou zahraniční hvězdy, návštěvníci muzea si oblíbili hlavně figuríny zpěváka Karla Gotta a herce Karla Rodena. Výroba každé figuríny trvala až rok, na jednu osobnost bylo třeba zhruba šest kilogramů vosku a práce 15 lidí. Cena každé začíná přibližně na milionu korun.

Fotogalerie
1 fotografie