Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kardinál Duka zuří kvůli znásilnění muslimky Ježíšem. „Jsme v nejhlubší krizi demokracie“

Autor: base - 
18. května 2018
12:18

Národní divadlo v Brně uvedlo hru s názvem „Naše násilí a vaše násilí“, v níž Ježíš znásilňuje muslimku. Podle Dominika Duky by měli být lidé pracující na této hře stíháni, protože porušují zákon. Režisér a dramaturg mají prý výjimku ze zákona. Díky tomu jsme podle Duky v největší krizi demokracie. 

„Evropa se dostala do situace totálního chaosu,“ říká kardinál v rozhovoru pro info.cz. Nemůže uvěřit, tomu, co vše lze v Česku považovat za kulturu. „Jak může vystupovat islám v podobě znásilněné dívky a křesťanská kultura civilizace, ten který měl zásadní princip dát život za druhé, tak je tam líčen jako násilník?“ řekl Duka.

Arcibiskup se velmi ostře ohradil vůči řediteli divadla Martinu Glaserovi. Nazývá ho prolhaným a nevzdělaným. Podle Duky by umělci uvedením hry měli být stíháni, protože porušili zákon. „Pokud budu já zarytý nacista, můžu propagovat nacismus?“ ptá se v rozhovoru moderátora Pavla Štrunce.

Duka řekl, že si toto netroufl ani nacistický ani komunistický režim. Poslechněte si celý rozhovor ZDE:

Záběry z divadelní hry „Naše násilí a vaše násilí“:

Video  Záběry z divadelní hry Naše násilí a vaše násilí, ve které Ježíš znásilňuje muslimskou ženu  - Mess Sarajevo
Video se připravuje ...

midinetus ( 29. května 2018 01:58 )

Hmmm, zajímavý příměr. Leč k protestům v kostele nemáte důvod. Nikdo Vás tam neuráží ani nezesměšňuje. Spíše naopak - ale to je asi zbytečné rozvádět. Ale kdo ví, možná se s podobnou logikou brzy dočkáme toho, že herci budou na pódiu pojídat svoje lejna a lid bude souhlasně přikyvovat - proč ne, když jim to chutná a komu se to nelíbí, ať tam nechodí.

vlasta1 ( 28. května 2018 15:46 )

Myslím že kardinál Duka měl z peněz které si církev nahrabala na restitucích zřídit v Brně pořádný veřejný dům aby jeho ovečky se mohli odreagovat a nedělali blbosti v divadle když se jim hra nelíbí tak ať na ni nechodí. Mě se taky nelíbí jejich mše a nechodím protestovat do kostela na mši.

arne100 ( 27. května 2018 08:55 )

Ten vypasený DUKA ať je raději zticha.Kolik má katolická církev znásilněných dětí o tom mlčí.Svoji špínu hází na druhé.Duka je sám úchyl

petr11 ( 27. května 2018 05:02 )

.....jak říká Klaus...čas ukáže a čas začíná ukazovat

Milunavivi ( 26. května 2018 23:13 )

Decka, samozrejme zpusobila katolicka cirkev hodne utrpeni... jasne, vime.... ale opravnuje nas to, abychom se chovali jako uchylove????

Zobrazit celou diskusi