Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyvraždil rodinu v Bělohradu, souzen ale nebude! Ostrá slova šokované příbuzné

Autor: ljš - 
17. května 2018
11:36

Má na rukou krev malého synka, své přítelkyně a její matky. Přesto Martin P. ve vězení neskončí. Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové jeho trestní stíhání zastavilo. Důvodem je jeho nepříčetnost v době spáchání činu. Pozůstalé tento krok pochopitelně rozlítil.

„Dnes jsem zároveň podala návrh ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Až soud nařídí detenci, bude do ní přemístěn,“ řekla uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Po propuštění z vazby by měl být muž umístěn v psychiatrickém zařízení a poté s největší pravděpodobností v detenčním zařízení v Brně. „Trestní řízení bylo zastaveno pro nepříčetnost na základě znaleckého posudku z oboru psychiatrie a psychologie. Byl uznán nepříčetným z důvodu psychického onemocnění. Více k tomu nemohu říci,“ řekla Faltusová.

Příbuzní zemřelých jsou ze závěru vyšetřování v šoku. „Ha*zl jeden. Vyvraždí nám rodinu a ještě ze sebe udělá blázna,“ zlobila se na Facebooku sestra nejstarší zavražděné. 

Podle krajských kriminalistů byl případ trojnásobné vraždy z poloviny srpna nejhorším násilným zločinem loňského roku. V rodinném domě v Lázních Bělohrad tehdy nalezli zavražděného dvouletého Filípka, jeho maminku Markétu a babičku Annu.

Kriminalisté na místě zadrželi devětadvacetiletého Martina P., který byl partnerem mladší z žen a byl pod vlivem drog. V případě prokázání viny mu hrozilo až doživotí. Obviněný muž byl krátce po zadržení umístěn do vazební věznice, kde se choval agresivně. Například loni poničil při výslechu dvě cely. Policisté tehdy přivolali záchranáře, kteří mu podali utišující léky a převezli ho k psychiatrickému vyšetření.

Video  Trojnásobná vražda u Jičína: Muž patrně vyvraždil celou rodinu včetně dítěte (†2).  - David Malík
Video se připravuje ...


dietr ( 17. května 2018 14:59 )

Kdyby byl nepříčetný, tak nezabije systematicky tři lidi. Státní zástupce si zase ulehčil práci, bodejť, za ty prachy.

MarDis ( 17. května 2018 14:38 )

Tohle je naprostá nehoráznost!!! I kdyby ten jeho amok trval necelých 15 vteřin, tak by šel prostě bručet. Je to úplně stejný, jako když mě při jízdě v autě oslní sluníčko, taky na 15 vteřin, a než si stáhnu stínítko a nasadím brýle, tak někoho srazím a zabiju. Tam se se mnou taky nikdo párat nebude a půjdu bručet! To jako už u nás nejsou vězeňské nemocnice? Zrovna tak bych tam poslal i kmotra Janouška!

arne100 ( 17. května 2018 12:37 )

Jako vždy v takových případech je to jen soudní fraška.Já myslím že soudy jsou tady na dvě věci a zákony taktéž

jana999 ( 17. května 2018 12:09 )

měl by se obnovit trest smrti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání