Stříbrný vůz kodrcal pár desítek metrů po železniční trati. Očividně chtěl přitom najet na úzký most, který slouží pro pěší a je součástí cyklostezky. Lidé v parčíku a na nábřeží jen nevěřícně zírali.

„Tady na Cejlu, jak je supermarket, se pán pokouší projet přes most pro pěší a cyklisty. Jede po kolejích. Asi je pod vlivem alkoholu. Nějaká hlídka by měla pána velice rychle zajistit,“ volal vzrušeně tísňovou linku městské policie jeden z užaslých svědků.

Než stačil domluvit, šoféra zastavil karambol. Napasoval se do kolejí tak, že nemohl tam ani zpět. Prorazil přitom chladič.

Vzápětí se přiřítili strážníci. „Hlídka pořádkové jednotky našla octavii zaklíněnou kolmo v kolejišti. Na místě řidiče seděl čtyřiašedesátiletý muž,“ řekl Blesku strážník Jakub Ghanem.

Šofér jen blábolil, očividně nevěděl, kde je. Příliš jisté nebyly po vystoupení z auta ani jeho pohyby. Po chvilce zamumlal, že si dal před jízdou pivo. Určitě nezůstalo u jednoho. Nadýchal totiž okolo 1,6 promile!

To už delikventa převzala státní policie. Vzpříčenou oktávku vyprostili jeřábem hasiči. Opilý ňouma měl přece jen jedno jediné velké štěstí. Kolejiště bývalé dráhy do Tišnova se již pro pravidelné vlaky nevyužívá.