Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Adam (†13) zemřel v potrubí bazénu: Jeden obžalovaný, ostatní uniknou

Autor: ljš - 
15. května 2018
09:11

Hloupá klukovská hra, která skončila smrtí třináctiletého Adama. Po dlouhých dvou letech je konečně jasné, kdo za smrt nadějného fotbalisty, který zemřel v potrubí libereckého bazénu, může. Státní žalobce obžaloval čtyřiadvacetiletého plavčíka. Na vině jsou ale zřejmě i chlapcovi kamarádi. Ti ale trestu uniknou.

K tragédii došlo v září 2016 v atrakci s názvem divoká řeka. Skupině chlapců se tam podařilo odstranit kryt sacího otvoru a Adam dovnitř vlezl. V potrubí se bohužel udusil. 

Čtyřiadvacetiletý plavčík, kterého státní zástupce z chlapcovy smrti obvinil, už v bazénu nepracuje. "Neunesl to psychicky," řekl Mladé frontě Dnes, která na posun v případu upozornila. 

Za Adamovu smrt muži hrozí rok až šest let vězení. "Obžalovanému je kladeno za vinu, že jako zaměstnanec společnosti Ještědská sportovní přehlédl situaci, kdy se nezletilí chlapci snažili násilným způsobem dostat přes bezpečnostní mříž sacího otvoru. Tím obžalovaný spoluzavinil smrt nezletilého," vysvětlil státní zástupce Bedřich Skalický.

Podíl viny na tragédii má ale podle vyšetřovatelů i sám Adam a především jeho kamarádi. Ti poté, co se jejich hloupá hra zvrhla a chlapec uvnitř uvízl, dali na útěk a nikomu neřekli, že je v potížích. Adama přišel do bazénu hledat až o několik hodin později jeho otec. To už bylo ale pozdě.

Skupina kluků, která v bazénu v době tragédie byla, měla být stíhána za poskytnutí pomoci. Žádnému z nich však ještě nebylo 15 let, a případ tak byl odložen. 

Video  Pohřeb Adama, který zemřel v libereckém bazénu.  - Blesk - Zbyněk Pecák
Video se připravuje ...

mazliva.samicka ( 15. května 2018 16:47 )

Sm.radi bejkárny by jim šly, ale jak jde do tuhýho utečou jako krysy..

mazliva.samicka ( 15. května 2018 16:43 )

Plavčíka je mi opravdu líto...

Desterz ( 15. května 2018 16:26 )

"Po dlouhých dvou letech je konečně jasné, kdo za smrt... může." Ne, to není jasné. Milý Plesku, obžaloba ještě zdaleka neznačí prokázanou vinu. Ujasni si to a nepodněcuj nenávist veřejnými sdělovacími prostředky. Víš přece, že ministerstvo pravdy číhá.

flora ( 15. května 2018 15:34 )

Samozřejmě že ano. Někdo potrestán být musí, když se díky vlastní blbosti utopil 13letý údajně nadějný fotbalista . A pokud jsou viníci, díky svému věku a anšim zákonům , beztrestnní, je třeba viníka najít. Takový plavčík se pak hodí.

flora ( 15. května 2018 15:26 )

Chudák plavčík. On měl neustále hlídat jestli někdo nedomoluje pod vodou kryty? A co kdyby se na hladině někdo topil nebo u bazénu upadl. Co má dělat pak plavčík dřív? Za co nese vinu ? Že nepředvídal, že hoši jsou vandalové? Kdyby to předvídal a z bazénu je vykopl nebo je tam vůbec nepustil, jejich maminky s tatínkama by ho zažalovali, že jejich chlapečkům omezoval svobodu. Zničit život plavčíkovi, protože návštevníci jsou nevychovaní a nepostižitelní spratci - to nám opravdu jde!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání