Na nestandardní oběd v jídelně školy na náměstí Jiřího z Poděbrad upozornil příspěvek na sociální síti, ke kterému byla připojena i fotografie pokrmu. Místo kuřecí rolády se u bramborové kaše na talíři objevil kus dušeného salámu. V poslední době s obědy mají nějaké zvláštní problémy. Děti nedostávají objednané, dostávají podivné nejedlé hnusy, nechybí ani enormně spálené, komentoval fotografii jeden z rodičů. Ředitel Miroslav Šoukal vzniklou situaci odůvodnil neočekávaným problémem s dodavatelem, kvůli kterému došlo ke změně jídelníčku.

Podle vedení vzdělávací instituce je právě kvůli těmto situacím na stránkách školní jídelny uvedeno „změna jídelníčku vyhrazena“, ačkoliv k takovým úpravám na poslední chvíli podle ředitele dochází jen výjimečně.

„Tento rodič napsal mail přímo mne a dostal odpověď s omluvou. Protože se musí vařit dle směrnic, tedy v omezené míře maso, více luštěnin, zeleniny a podobně, je samozřejmé, že ne všechna jídla se u strávníků setkávají s úspěchem. Na mnoho jídel nejsou děti z domova vůbec zvyklé. Všechny kontroly, které u nás proběhly ze strany hygieny a zřizovatele (radnice Prahy 3 – pozn. red.), neshledaly žádné pochybení,“ uvedl ve svém vyjádření pro Blesk.cz ředitel Miroslav Šoukal.

Ráda bych se za naše pochybení omluvila především dětem. K hlavnímu chodu je u nás denně k dispozici polévka v neomezeném množství a v salátovém baru čerstvá zelenina, kompot nebo jogurt. Dvakrát týdně děti dostávají ovoce. Jídlo je připravováno z kvalitních a čerstvých surovin. Rodičům je dána možnost kdykoliv v době výdeje obědů přijít jídlo ochutnat,“ dodala ke vzniklé situaci vedoucí zdejší školní jídelny Kateřina Švoncová.

Máte podobnou zkušenost se školní jídelnou? Podělte se o fotografie na tip@blesk.cz

Fotogalerie
4 fotografie