Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvola zabalená jako balík: Policie už ví, komu patřilo tělo u Olomouce

Autor: ČTK ljš - 
14. května 2018
12:49

Mrtvý muž, jehož tělo bylo nalezeno na začátku května na periferii Olomouce, pocházel z Ukrajiny. Policistům se již podařilo zjistit jeho totožnost. Muž zemřel násilnou smrtí, kriminalisté jeho úmrtí zatím vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti, nevyloučili však, že může být právní kvalifikace ještě změněna.

"Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže z Ukrajiny. Krajští kriminalisté na případu intenzivně pracují," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. K okolnostem úmrtí zatím policisté nechtějí podat bližší informace. Podle informací ČTK však muž nebyl zastřelen, na těle neměl ani bodné rány, šlo o fyzické napadení.

Případ policisté i nadále vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti. Pokud by smrt muže překvalifikovali na vraždu, hrozil by útočníkovi vyšší trest. Zatímco za ublížení na zdraví s následkem smrti je sazba pět až deset let vězení, za vraždu je to deset až 18 let.

Mužovo tělo bylo nalezeno v Olomouci mezi Holicí a Novými Dvory, leželo v trávě u cesty, bylo přikryté modrou plachtou. Policie uvedla, že vypadalo jako zabalený balík. Policisté už při zveřejnění výzvy pátrající po mužově totožnosti odhadovali, že může jít o cizince.

VIDEO Vyšetřování brutální smrti mladého muže u Kralup

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání