Po vítězství přišla ze zahraničí studená sprcha, která Mikolase nepotěšila. Některé odborné hudební weby jej totiž v recenzích vůbec nešetřily. Mladý český zpěvák, který se po umístění v Eurovizi rozhodl odejít za kariérou do USA, kritikům do tváře vmetl jejich názor zpátky. „Nikdy mi nezáleželo na tom, co tvrdí takzvaní odborníci a hudební kritici. Nezáleží mi ani na odborných porotách,“ říká Mikolas. „Důležité je, jak mě vnímají lidé. Byli to právě diváci, kteří mě svými hlasy dostali na 4. místo svého hlasování. To je to, čeho si vážím a za co jsem vděčný,“ dodává zpěvák, který pro své fanoušky vystoupí dnes večer od 19. hodin na Václavském náměstí.  

VIDEO: Mikolas Josef po úspěchu na Eurovizi opouští Česko! Stěhuju se do Ameriky za kariérou!

Video
Video se připravuje ...

Mikolas Josef po úspěchu na Eurovizi opouští Česko! Stěhuju se do Ameriky za kariérou! David Turek

Že nebyl favoritem odborníků, dokazuje i to, že v jejich hlasování skončil až na 15. místě. Pak mu ovšem podporu vyjádřili diváci, kteří jej ve svém hlasování opravdu poslali na místo čtvrté. V celkovém hodnocení se tak zpěvák umístil na šestém místě.

VIDEO: Mikolas v Eurovizi 2018: Uspěl s tímhle hitem!

Video
Video se připravuje ...

Mikolas v Eurovizi 2018 postoupil: Uspěl s tímhle hitem! Youtube.cz

A jaké byly recenze, které Mikolase tak sepsuly? Například deník The Irish Times označil Čechův styl za natolik laciný, kýčovitý a retro, že to vypadá, jako že si odskočil z amerického seriálu pro mládež z přelomu 80. a 90. let Saved by the Bell (Konečně zvoní). Portál Noisey, který je součástí rodiny populárního lifestylového magazínu Vice, byl k Mikolasi mnohem kritičtější. „Je to v podstatě píseň o vyšinutých fantaziích a je to tak bizarní, že je dost těžké se tomu smát,“ napsal portál. Dodal také, že písnička je zralá na polití terpentýnem, zapálení a vhození do nejbližšího oceánu. Autor recenze na Noisey Alex Robert Ross dále uvedl, že by ztratil důvěru v tuto hudební soutěž a demokracii obecně, pokud by Čech nebyl po svém výkonu vyveden z jeviště a poslán do auta, aby tam počkal.

Fotogalerie
32 fotografií