O drama na Jižní spojce se v pátek postaral řidič kradeného audi, který ujížděl policistům. Moc chytrý tah to ale nebyl – silnice byla totiž kompletně ucpaná. V kolonách naboural hned několik vozů, pak z bílého auta vystoupil a chtěl utéct. Jenže policisté z pohotovostní motorizované jednotky byli připravení a hned se mu vydali v patách. Jeden z nich po něm nakonec skočil a oba skončili ve strouze. Řidič se navíc lehce zranil, a tak ho museli ošetřit záchranáři.

„Stál jsem v koloně, on projížděl mezi námi a utrhl mi zrcátko,“ řekl jeden z řidičů poškozeného auta agentuře Aktu.cz.

Celý příběh má ale mnohem temnější pozadí. Zmíněné audi totiž bylo jedním z celkem pěti aut, která byla v noci ze čtvrtka na pátek ukradena v Rakousku. Pachatelé jim dali falešné registrační značky a následně čtyři audi a jeden volkswagen zamířily přes Česko do Polska. 

Video
Video se připravuje ...

Policisté na Jižní spojce zadrželi řidiče kradeného auta. Policie České republiky

Jedno vozidlo zadrželi pražští policisté na Jižní spojce a druhé zadrželi liberečtí policisté na Semilsku,“ uvedli policisté. „Oba řidiči jsou cizinci ve věku 30 let a 47 let. V tuto chvíli jsou oba zadrženi a v nejbližších dnech je čeká soud, který rozhodne o jejich vydání do Rakouska,“ sdělila mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

V sobotu dopoledne se pak podařilo dopadnout i třetí z pěti aut. „Auto našli policisté odstavené ve Svijanech,“ uvedla Nguyenová. 

Video
Video se připravuje ...

Ivana Nguyenová, mluvčí policejního prezidia David Malík

Fotogalerie
13 fotografií