Mnohokrát zaplavený Dětský ostrov opět povstal z písku. Měsíc a půl dělníci bagrovali větve, kameny a další naplaveniny z ostrova. Výkopy šly až do hloubky čtyřiceti centimetrů a veškeré nečistoty spolu s půdou odvážela loď. „Ostrov je přístupný pouze přes dřevěnou lávku, která by nápor neutáhla,“ vysvětlil pro Blesk.cz mluvčí Prahy 5 Jakub Večerka. Práce v chladných měsících komplikoval i nízký stav hladiny Vltavy, proto při svážení zeminy nemohli využít větší loď.

Už se ale chýlí ke konci - otevírat se bude na Den dětí, tedy 1. června 2018. „Opravy některých částí zaberou už jenom dva dny. U jiných to budou třeba dva týdny. Na práci se každý den podílelo zhruba dvacet lidí. V zimních měsících jsme kvůli ztvrdlé půdě nemohli optimálně rekonstruovat, ale vše se stihne,“ popisuje obnovu areálu Dětského ostrova stavbyvedoucí Igor Vodák.

Rekonstrukce stála 19 miliónů korun a její cena se nebude nijak navyšovat. Za tuto částku byl postaven pás hracích ploch: „V areálu bude množství hřišť pro občany každého věku. Můžete se těšit na fotbalové, basketbalové nebo volejbalové hřiště. Do budoucna se počítá i s výstavbou skateparku,“ sdělil pro Blesk mluvčí Prahy 5 Jakub Večerka.

Mezinárodní den dětí se již blíží. Víte proč se slaví právě 1. června?

 

Fotogalerie
17 fotografií