Soutěž se vysílá téměř po celém světě, ovšem čínští diváci už mají zřejmě smůlu. Místní online televize Mango TV totiž vystřihla vystoupení irského reprezentanta Ryana O’Shaughnessyho (25).

Důvodem bylo to, že píseň mluvila o vztahu dvou homosexuálů a kromě zpěváka byli na jevišti také dva mladíci, kteří se drželi za ruce a patrně představovali zamilovaný pár.

Čína něco takového ale nevydýchala a vystoupení tak bylo podle Independent.ie vystřiženo. Kromě toho muselo z kola ven také vystoupení z Albánie. Podle zástupce BBC pak částečná úprava neminula ani švýcarskou písničku, jelikož v publiku byly vidět duhové vlajky coby symboly podpory homosexuálů.

VIDEO: Záběry z druhé zkoušky: Izraelská zástupkyně Netta Barzilai

Video
Video se připravuje ...

Eurovize 2018: Izraelská zástupkyně Netta Barzilai na druhé zkoušce s písní Toy youtube.com/Eurovision_Song_Contest

Ovšem něco takového se nelíbilo organizaci EBU, která Eurovizi vysílá. Ukončila proto bezodkladně s Mango TV smlouvu. „Toto není v souladu s hodnotami univerzality a inkluzivity EBU a naší hrdé tradice oslavování rozmanitosti prostřednictvím hudby,“ uvedla organizace.

„Je to s politováním, že okamžitě končíme naše partnerství a nebude jim povoleno vysílat ani druhé semifinále, ani velké finále,“ dodala. Soutěž tak sice přijde o miliony diváků v Číně, ovšem fanoušci tento krok ocenili a Eurovizi prostřednictvím sociálních sítí tleskají.

VIDEO: V Eurovizi bojuje i český zástupce Mikolas Josef, který postoupil do finále s písní Lie to Me.

Video
Video se připravuje ...

Eurovize 2018: Český zástupce Mikolas Josef na druhé zkoušce s písní Lie to Me youtube.com/Eurovision_Song_Contest

 

Fotogalerie
96 fotografií