Novinkou v letošním roce bude pro Ostravany intenzivnější čištění ulic než v minulosti. Ostravské komunikace, které jako městská společnost silnice spravují, nebudou nově čistit jen ostravské ulice, ale také ulice patřící kraji nebo státu.

„Bude to skutečně kvalitativně několikanásobný skok oproti minulým obdobím. Je třeba říci, že čištění nebude prováděno jen samosběrem, ale i s kropičkou, tedy s použitím tlakové vody. Stáváme se tím skutečně takovým unikátem v rámci celé České republiky,“ zmínil s potěšením primátor města Tomáš Macura (ANO).

Silnice ve městě jsou čištěny již od 1. května. „Všechny samosběrné i kropicí vozy Ostravských komunikací jsou nepřetržitě v provozu a zbavují ostravské silnice stovek tun prachu a smetků,“ uvedl mluvčí Ostravských komunikací Tomáš Maléř.

 

Čištění proběhne ve třech různých frekvencích, a to dvakrát, čtyřikrát nebo šestkrát měsíčně. Čistit se budou hlavně nejvytíženější silnice. Podobným systémem město čistilo cesty již v loňském roce, za což zaplatilo přes sedm milionů. Na letošní čištění ale bude potřeba utratit o 14,4 milionů více!

 

 

VIDEO: Blokové čištění silnic některé řidiče nezajímá. Jako třeba v Praze.