Franken
Autor: Gert Krautbauer

Hluboké propasti, skvělé vyhlídky, jezera jak ze snu a zážitkové stezky korunami stromů nabízejí možnost jedinečných zážitků v přírodě každému. Kdo se rád sportovně vyžívá na čerstvém vzduchu, pro toho je Bavorsko přímo rájem. Ať už jezdíte na horském kole, nebo upřednostňujete dlouhé cyklotreky, chodíte po horách, nebo dokonce lezete – v Bavorsku si určitě najdete to svoje. 

Bavorské kulturní krajiny jsou už po staletí formována nejen divokou přírodou, ale také životem člověka. Například v Allgäuských Alpách. Už více než tisíc let tu zelené plochy a lesy obdělávají farmáři a pastevci dobytka. Udržují si přitom vztah k domovu a vlastní identitu – jako třeba Armin Kling. Pětatřicetiletý farmář má ke své domovině hluboký vztah. Spolu se svými rodiči vede už jako 12. generace v Obermaiselsteinu v Allgäu farmu s rekreačními apartmány. Zatímco jeho maminka se stará především o hosty, Armin má na starosti péči o krávy a pastviny, které by bez spásání zvířaty zarostly plevelem. Tím přispívá také svým dílem k udržení kulturní krajiny.

Více o Allgäuských Alpách: http://www.bavaria.by/traditionally-different/allgaeuer-alps/

Armin Kling
Autor: Gert Krautbauer

K udržování a rozvíjení kulturní krajiny přispívá v oblasti Franken známé především díky vínům svým dílem také mladý vinař Andi Weigland, který využívá přírodních vlastností a vnáší tak čerstvý vítr do rodinného vinařství v Iphofenu, jehož tradice sahá také několik generací zpátky. Andi je mladý a cílevědomý vinař s vášní pro skvělá vína. Nové nápady, etikety, názvy: vystudovaný vinař proměňuje vinařství svého otce v moderní podnik. O nápadech přemýšlí nejraději během projížděk na kole nekonečnými lány polností nebo procházek lesem Steigerwald. Klid a síla přírody mu přinášejí inspiraci.

Andi Weigland
Autor: Gert Krautbauer

Více o vinařství na: http://www.bavaria.by/traditionally-different/vintner-andi-weigand/ 

Zažijte i Vy krásy bavorské přírody – alpský svět hor v Allgäu nebo Horním Bavorsku, vinařské stezky v oblasti Franken, nebo divokou krajinu Bavoského lesa ve východním Bavorsku! Více inspirace najdete na www.bavorsko.eu.

Bavorská turistická centrála
Autor: Bavorská turistická centrála
 

Fotogalerie
10 fotografií