Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V historickém centru Říma hoří autobusy jak na běžícím pásu. Letos už desátý, loni 30

8. května 2018
19:39

Požár v úterý zachvátil v samotném srdci Říma autobus městské hromadné dopravy. Nad hořícím vozidlem se vytvořil obrovský kužel černého kouře. Podle agentury AFP šlo už o desátý případ v tomto roce, což svědčí o nevalné kvalitě veřejné dopravy v italské metropoli.

Městská dopravní společnost Atac si okamžitě pospíšila s oznámením, že požár nezpůsobil žádné zranění. Řidič opustil s cestujícími vozidlo včas, než ho zcela zachvátily plameny. Incident se stal na třídě Via del Tritone, jedné z nejatraktivnějších městských dopravních tepen, několik kroků od proslavené fontány di Trevi.

Loni v Římě podobně shořelo 30 autobusů a letos již deset. Italská média pravidelně kritizují špatnou údržbu autobusového parku Věčného města: průměrný věk vozidel je kolem 12 let. Místní tramvaje jsou na tom o mnoho hůře - v průměru je jim více než 30 let a mají časté závady.

Požár autobusu v Římě Požár autobusu v Římě | ČTK

Náměstkyně římské starostky pro dopravu Linda Meleová v úterý tvrdila, že metropole vozový park usilovně omlazuje. Za poslední dva roky, co radnici vede protestní Hnutí pěti hvězd, zakoupilo město 200 nových autobusů. Dalších 600 se jich má objevit v příštích třech letech.

Podle interní zprávy společnosti Atac je momentálně 36 procent římských autobusů mimo provoz v důsledku poruchy nebo údržby.

Požár autobusu na dálnici D7: 




offline ( 8. května 2018 20:21 )

https://www.fortex.cz

agfor ( 8. května 2018 20:17 )

To nic. To se jenom islámisté dovezení taxislužbou Fortex do Itálie snaží integrovat do společnosti.

Zobrazit celou diskusi