Containall několik let oživoval nábřeží Malé Strany, kam chodili Pražané na vychlazené pivo, promítání filmů i přednášky. Jenže štěstí místu nepřálo, a tak muselo venkovní kulturním centrum začít hledat nový domov. To kvůli tomu, že budova, u které se Containall nachází, byla ve vlastnictví města. To se v tomto roce změnilo, když stát vyměnil s městem několik objektů - součástí tohoto 'balíčku' byla i budova v Cihelné 4, kde je kulturní centrum Containall,“ rozpovídal se před rokem mluvčí Containallu Jan Faltys.

Následně přišlo pátrání po vhodném útočišti. „Přemýšleli jsme o více variantách. Napadlo nás hlavní nádraží, Petřín i Stromovka. Ale první dvě varianty byly z určitých aspektů neproveditelné či jinak problematické,“ prozradil dnes Faltys, jak hledali vhodné zázemí. 

Video
Video se připravuje ...

Containall objevíte v pravé části parku Stromovka. Tento prostor do minulého roku patřil Výstavišti. Eva Fornálová

Novinky nového místa

Containall nyní objevíte v místech, která v loňském roce Výstaviště Praha věnovalo městu k rozšíření areálu Stromovky. „Musím říct, že jsme všichni z organizačního týmu z nového místa nadšeni a moc se těšíme na letní sezónu,“ popsal Faltys. A jeho nadšení sdílí i první ohlasy fanoušků. Prostor pro kulturní centrum je o poznání větší. Zatímco v minulosti si tady přišli na své zejména milovníci kultury a chlazeného zlatavého moku, teď se tu vyřádí i sportovní nadšenci.

Pro sportovce

Největší novinkou letošního roku jsou sportoviště. „Připravili jsme pro návštěvníky parku dvě hřiště na beachvolejbal a jedno hřiště na nohejbal. Budeme také pravidelně pořádat lekce jógy a zaměříme se i na rodiny s dětmi, pro které budeme organizovat rukodělné a pohybové workshopy. Zároveň nechceme přijít o kulturní program, na kterém jsme Containall postavili. Můžete se těšit na letní kino, koncerty písničkářů a občasné podvečerní večírky s DJs,“ prozradil Jan Faltys.

Jak to v Containallu vypadá včetně ceníku nápojů? Podívejte se:

Fotogalerie
23 fotografií