Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zamiloval se do dívky, ubil ji holí? Příbuzný Kennedyů dostal 20 let, teď má šanci očistit se

Autor: ČTK - 
5. května 2018
10:00

Příbuzný rodiny Kennedyů Michael Skakel, který byl vězněn za vraždu, se znovu pokusí prokázat svou nevinu. Obnovení jeho procesu v sobotu nařídil nejvyšší soud v americkém státě Connecticut.

Soudci v poměru čtyři ku třem potvrdili rozhodnutí soudu nižší instance z roku 2013, podle kterého tehdejší advokát během řízení v roce 2002 Skakela špatně hájil. Skakela před pěti lety propustili na kauci, před tím si z 20letého trestu vězení odpykal 11 let.

Skakel byl za mřížemi za vraždu sousedky Marthy Moxleyové, do níž se zamiloval. Měl ji ubít golfovou holí v roce 1975, kdy bylo oběma 15 let. Matka oběti Dorthy Moxleyová již dříve uvedla, že o Skakelově vině nepochybuje. Soud ale v roce 2013 prohlásil, že Skakelův právník mimo jiné nevyhledal svědka, který by údajně podpořil Skakelovo alibi na dobu vraždy.

Skakel je synovec Ethel Kennedyové, vdovy po Robertu Kennedym. Ten byl ministrem spravedlnosti ve vládě svého bratra Johna Kennedyho a později prezidentským kandidátem, zastřeleným během předvolební kampaně v roce 1968.

VIDEO: Vražda novinářky Daphne Caruanové Galiziové.

Pollo ( 5. května 2018 09:08 )

Soudci hodnotí, zda obhájce obžalovaného dobře hájil . To je bomba.Čeští obhájci by něco takového potřebovali jako sůl.

Zobrazit celou diskusi