Na mušku si pachatel začátkem dubna vzal prodejnu s elektronikou v Praze 2. Chvíli se po obchodě potuloval, prohlížel si zboží a nenápadně pozoroval obsluhu, jestli dává pozor. Pak zničehonic strhl z police reproduktor za více než šest tisíc korun a bleskurychle doběhl ke dveřím, které se snažil otevřít. 

To už k nim ale přiskočil druhý muž, jenž se zlodějem před prodejnu přišel. „Na kameře je vidět nestandardní chování i dalšího muže, který celou dobu stojí před obchodem a s podezřelým během krádeže udržuje oční kontakt,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Oba muži se ve dveřích srazili, zlodějíček s reproduktorem pak utíkal pryč, až se mu za patami prášilo. Za ním ihned vyběhla obsluha, kterou „kumpán“ blokováním dveří pozdržel. Jakou roli v případu muž -„pozorovatel“ v případu ve skutečnosti sehrál, musí objasnit až policisté.

Ti by s oběma muži rádi mluvili, pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158. „Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což hrozí trest odnětí svobody až dvě léta,“ upřesnil mluvčí.