V Praze postupně ožívají všechna letní kulturní centra. A aby ne, když je venku přes dvacet stupňů Celsia, čeká nás navíc další oteplení. Proto není divu, že při zahájení sezóny v karlínském Přístavu 18600 bylo plno. Kromě poklidného místa je sem přilákal večer plný představení. Na parketu zazářila například známá pražská herecko-žonglérská dvojice Bratři v Tricku.

Přestože by se mohlo zdát, že téma běžkařů s létem nikterak nesouvisí, návštěvníkům to rozhodně nevadilo. Naopak. „Je to moc vtipné. Jako Pat a Mat. Nechtěla bych se v tom úboru potit,“ smála se během vystoupení návštěvnice Alexandra, která společně s dalšími lidmi neskrývala nadšení ze zábavného vystoupení.

Video
Video se připravuje ...

Vystoupení, které lidi pobavilo Eva Fornálová

Ne všichni ale mířili k parketu na představení. Rušno bylo v každém koutu venkovního kulturního centra. Na písku hrála skupina lidí plážový volejbal, další návštěvníci stáli jednu ze tří front na pivo. Uprostřed toho všeho si hrály malé děti na pískovišti, jejich rodiče hodovali u stolu a jiní sledovali řeku od nevšedního altánu z velké hroudy. Ten tady ještě při loňském zahájení nestál.

Altánek na hroudě

„V sezóně 2017 byla vyhlášena soutěž na viniční altán. Architekti ze studia 22:22 se svým návrhem soutěž vyhráli, sami zároveň svýma rukama altán i zbudovali,“ prozradil za tým Přístavu Jakub Janďourek. Poté, co se vyšplháte na onu hroudu k plechovému válci, se vám rozprostřou před očima Holešovice jako na dlani. A tak není divu, že je tento altánek neustále obsazený. 

Cena nápojů:

Křižík Karlín 11° 40 korun za půl litru
Herold 10° 38 korun za půl litru
Herold nealko 35 korun za půl litru
Plzeň 45 korun za půl litru
Víno - Tramín, Chardonnay, Tempranillo za 20 korun za 100 ml

Domácí limonáda 48 korun za 400 ml
Ledová káva 55 korun

O Přístavu

Kulturní centrum si nese název podle svého místa, respektive podle poštovního směrovacího čísla, které je 186 00. Projekt se od svého vzniku v roce 2013 rok od roku rozrůstá nejen o místa k zábavě, povídání a sezení, ale také o akce a program, který je stále bohatší. Pro podrobné informace o aktulním dění v Přístavu 18600 doporučujeme sledovat jejich sociální stránky tady.

Podívejte se, jak to v Přístavu vypadá:

Fotogalerie
27 fotografií