Kontejner organizace IPR, který získal neoficiální název „Územák“, v současnosti sídlí na Andělu nedaleko uzavřeného vstupu do metra. Na celkem 17 místech v Praze se postupně tento informační stánek objeví, aby lidem poskytl informace k návrhu Metropolitního plánu. Na každém stanovišti se zdrží po dobu dvou dnů.

„Z technických a časových důvodů nejsme schopni, aby byl kontejner všude. Snažili jsme se zodpovědně vyhledat taková místa, kde je větší koncentrace lidí, abychom zasáhli co největší skupinu,“ vysvětlil přímo na první zastávce zahájeného turné ředitel IPR Ondřej Boháč.

Na konci minulého pracovního týdne se v Centru architektury a městského plánování (CAMP) v souvislosti s návrhem Metropolitního plánu zahájila výstava, která obsahuje zcela kompletní informace k celé problematice. V současnosti lidé mají několik týdnů na získání všech potřebných podkladů.

„Klíčová lhůta je 26. července. Do té doby se mohou podávat připomínky k návrhu Metropolitního plánu. Od nynějška do té doby mohou lidé plán studovat a formulovat své připomínky,“ dodal Ondřej Boháč. Vyjádřit se k územnímu plánu, který ovlivní, jak se bude Praha v budoucnu formovat, může kdokoliv. Pokud byste se rádi dozvěděli podrobnosti, můžete putovní kontejner navštívit na jedné z jeho zastávek.

Fotogalerie
12 fotografií