V neděli kolem třetí ráno se skupinka lidí procházela Havelským tržištěm, když jeden z nich zničehonic rozbil kryt lampy u jednoho z tamních stánků. Výtržností si všiml kolemjdoucí, jenž na místo přivolal strážníky. Ti podezřelou skupinu zadrželi v Melantrichově ulici. „Jeden z mužů, který byl zjevně pod vlivem alkoholu a choval se nejhlasitěji, měl na kloubech ruky lehké oděrky,“ popsala mluvčí strážníků Michaela Teplá. 

Když ho ale strážníci požádali o prokázání totožnosti, začal teprve 19letý muž chrlit z úst nevybíravé urážky. „S bezcennými měšťáky se nebudu bavit a zavolám si pravou policii!“ křičel arogantní mladík na muže v uniformě. A to skutečně udělal. Jeho slovní napadání ale neskončilo, ani když na místo dorazila Policie ČR. „Kdybyste věděli, kdo je můj táta, tak držíte hubu a necháte mě na pokoji,“ pronesl směrem ke strážníkům s tím, že jsou „bezcenná košťata“ a že je jeho otec „svlíkne z uniformy“.

Nebylo mu to ale nic platné - mladík, jenž nadýchal 1,5 promile, byl převezen na služebnu policie. „Tam mu strážníci sdělili, že celá záležitost bude postoupena příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání několika přestupků proti veřejnému pořádku,“ dodala Teplá.

Původně suverénnímu mladíkovi pak sklaplo a přiznal se, že lampu opravdu rozbil. Své chování sváděl na opilost a zlost.