V horní polovině najdeme čtečku otisků a také lehce vyvýšený modul duálního fotoaparátu s optikou Zeiss. Díky různému ohnisku obou čoček můžete využít dvojnásobného optického přiblížení. Připraven je také profi režim s možností manuálního nastavení a oblíbená funkce Nokií, tzv. bothie, kdy zároveň pracuje přední i zadní fotoaparát.

TIP: Dvě Nokie s čistým Androidem jdou do prodeje. S cenou to nepřehání, ale ani se nepodbízí

Baterie s nečekanou kapacitou

Šestipalcový IPS displej s Full HD+ rozlišením má poměrně tenké rámečky a vyniká dobrým jasem i pozorovacími úhly. Telefon je zařazen do programu Android One, což znamená, že o aktualizace systému se stará přímo Google. Tím pádem je v telefonu čistá verze prostředí bez nadstaveb a také bez zbytečných předinstalovaných aplikací.

TIP: Nejlevnější chytrá Finka v prodeji. Nokia 1 jako naprostý základ za dva a půl tisíce

O výkon se stará procesor Snapdragon 660, který většině uživatelů bude postačovat, stejně jako 4 GB operační paměti a 64 GB vnitřního úložiště. Zkrátka poctivá vyšší střední třída. Příjemným bonusem je baterie s kapacitou 3 800 mAh, díky které vydržíte celé dva dny bez nabíječky a přitom se její přítomnost nijak zásadně nepodepsala na tloušťce zařízení.

TIP: LEGENDY - Odvážná Nokia N93i byla kamera s funkcí mobilu

Nokii 7 Plus toho nemáme mnoho co vytknout, obsahuje neošizenou výbavu a také maličkosti, které potěší, např. funkci Dual SIM nebo zachovaný 3,5mm jack. Prodává se přitom za akceptovatelnou cenu 10 tisíc korun.

Fotogalerie
17 fotografií