Náš nejprodávanější smartphone nabídneme za 499 Kč, kultovní fitness náramek Xiaomi Mi Band 2 za 99 Kč a značková sluchátka za 1 Kč. Celkem se dostane na 1170 zájemců,“ lákal na otevření Ondřej Jirovec, ředitel společnosti Beryko, která Xiaomi na českém trhu oficiálně zastupuje. Právě to přilákalo několik stovek Pražanů na slavnostní otevření kamenné prodejny značky Xiaomi.

Od šesti na jehlách

Obchodním centrem se už v 8 hodin ráno linul dlouhý had, ve kterém řada lidí polehávala po zemi. „Byli jsme před obchoďákem už v šest hodin ráno. A to i když jsme měli pocit, že jsme tu první, tak před sebou teď máme tak dvě stovky lidí,“ říkal trochu zklamaně jeden z čekajících Radek (16).

Video
Video se připravuje ...

Lidé byli ochotni čekat na mobil i šest hodin. Eva Fornálová

Čekání na náramek

Počítáme už jen s tím, že si odneseme alespoň náramek,“ usmíval se jeho kamarád Tomáš, který v mezičase pospával na batohu. K prodeji za akční ceny totiž první den bylo pouze dvacet kusů Xiaomi Redmi 4X a 50 kusů smartphone Xiaomi Redmi 5A. Na většinu tak telefony, o které byl největší zájem, nezbyly.

Šla do toho celá rodina

Každý z nadšenců zvolil svou taktiku několikahodinového čekání. „Střídáme se tady s celou rodinou už od sedmé. Nejprve máma, táta, já a pak brácha,“ prozradila Neli (12), která díky tomuto nápadu patřila mezi první stovku, která si mohla v obchodě něco zakoupit.To ale nebyla poslední možná taktika.

Studentka Neli (12) : „Telefony asi nevystačí, koupíme si hodinky.“
Autor: Eva Fornálová

„My jsme stáli před obchodem už v pět ráno,“ těšila se dvojice Jerry (35) a Meggi (38), kteří nechtěli prozradit, jak se jim povedlo proniknout do obchodního centra ještě před samotným otevřením.

Jerry (35) a Meggi (38): „Od 5 tu stojíme, to, jak jsme se sem dostali, je naše know how a naše tajemství. O akci jsme se dozvěděli na Facebooku.“
Autor: Eva Fornálová

A ti, na které nevyšla akce, si alespoň domů mohli z obchodu odnést produkty, které už nebyly se slevou. V prvním Mi Store obchodu v Česku bylo možné zakoupit i elektrickou koloběžku, nebo dokonce rýžovar.

Podívejte se, jak to na otvíračce vypadalo:

Fotogalerie
19 fotografií