Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Chebsku našli mrtvého psa se svázanýma nohama: Další oběť brutálního týrání?

Autor: lm - 
27. dubna 2018
18:56

Další možný otřesný případ týrání zvířat vyšetřují chebští policisté. U rybníka v Aši kolemjdoucí našel mrtvolu psa se svázanýma nohama. Muž sdílel snímky na sociálních sítích a vyzval k dopadení pachatele.

„Ve čtvrtek 26. 4. jsem nalezl tohoto brutálně zabitého psa v rybníku pod skládkou mezi Mokřinami a Vernéřovem,“ uvedl muž na sociální síti s tím, že podle něj sem psa někdo pohodil mezi pondělkem a středou. Zvíře má na snímku svázané končetiny provazem a vypadá to, že ho někdo utýral.

Policie potvrdila, že se případem zabývá. „Případ prověřujeme, zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Zabývají se tím kriminalisté z Chebu. Více informací ale v tuto chvíli zatím nemáme,“ řekl serveru Novinky.cz mluvčí policie Michal Žáček.

Muž, který psa našel, na sociálních sítích vyzval k dopadení pachatele. „Věřím, že si pachatel, nejspíše majitel psa, zaslouží trest. Sem se obracím s žádostí o pomoc identifikace psa a hlavně majitele,“ uvedl s tím, aby lidé případně přímo kontaktovali státní policii. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání