„V žádosti o poskytnutí dotace uvedli nepravdivé údaje a takovým činem způsobili značnou škodu,“ uvedl státní zástupce Pavel Hajný v jednom z bodů obžaloby.

Smlouvu o pronájmu tělocvičny TJ Božkov, na jejíž rekonstrukci dotace ve výši 4,1 milionu korun šla, totiž podle obžaloby podepsal bývalý předseda tělovýchovné jednoty bez souhlasu ostatních členů. Objekt tak získal DS Training do pronájmu na 50 let za 1000 korun měsíčně.

„Smlouva byla vypracována advokátní kanceláří. Seděli jsme několik večerů ve spolkové místnosti tělovýchovné jednoty za účasti výboru a ta smlouva byla představena,“ vypovídal u soudu Michal Dvořák. Podle spisu ale existuje dokonce několik verzí této smlouvy.

Problémy prý nastaly až po rekonstrukci tělocvičny, kdy se změnil výbor tělovýchovné jednoty. „Zjistili jsme, že se společností DS Training center nemáme platnou smlouvu. Podali jsme policii návrh na zkoumání toho, co se stalo. A tím se odkryly ty problémy s čerpání evropských dotací,“ řekla předsedkyně revizní komise tělovýchovné jednoty Vlasta Hefnerová.

Dvořák pak měl ještě v žádosti o úvěr na předfinancování v bance předložit falešnou fakturu od stavební firmy. Jak on, tak i Seman vinu odmítají, nijak se prý neobohatili a nikoho neokradli, na administrativu spojenou se záležitostmi kolem čerpání dotace si najali firmu.

Kvůli trestnímu stíhání se Dvořák loni vzdal křesla radního pro sport. „Je to těžké a emotivní rozhodnutí. Mé svědomí je čisté. Věřím tomu, že se očistím a prokáže se má nevina,“ prohlásil Dvořák, když oznámil svoji rezignaci. V politice zůstal jako řadový zastupitel. U soudu mu hrozí až 8 let ve vězení.

Fotogalerie
7 fotografií