Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista Miroslav (†31) zemřel při nehodě: U Kňažka naháněl postřeleného zloděje

Autor: shp - 
26. dubna 2018
19:12

Vždy chtěl pomáhat jiným a chránit bezbranné. Miloval zvířata a svou práci, která ho nakonec připravila o život. Takový byl policista Miroslav (†31) z Obvodního oddělení v Bratislavě. Známým se stal poté, co naháněl postřeleného zloděje u domu Milana Kňažka. Smrt ho zastihla na silnici.

Ve středu ho během služby s kolegou Slavimírem (30) vyslali na pomoc Národní kriminální agentuře do Sládkovičova. Ani jeden však na místo nedorazil. Na rovné cestě u Galanty se jejich vůz nepochopitelně srazil s autobusem. Všechno na vlastní oči viděl další kolega, který jel za nimi.

Podle prvotních informací jeli policajti po obchvatu města Galanta, když z nezjištěných příčin přejeli do protisměru, kde došlo ke srážce s autobusem. Při čelní srážce došlo k vážným zraněním obou policistů,“ řekla Novému Času policejní mluvčí Mária Linkešová.

Nadstrážmistr Miroslav (†31) zraněním na místě podlehl, jeho kolegu Slavomíra převezli záchranáři s těžkými zraněními do nemocnice. Podle informací listu seděla oběť nehody na místě spolujezdce. Náraz byl tak silný, že oba policisty z auta vymrštil.  Slavomír skončil v galantské nemocnici.

V ní se podrobil několikahodinové operaci. „Utrpěl vícečetné devastační zranění končetin a vnitřních orgánů. Jeho stav je kritický,“ řekl mluvčí Tomáš Kráľ. Na Miroslava nyní bratři ve zbrani na straně zákona vzpomínají v dobrém. Moc jim všem chybí, protože ho měli rádi.

Miro byl výjimečný kolega. Vždy chodil do práce s úsměvem a tato práce ho fakt bavila. Neměl rád nespravedlnost, proto se postavil na stranu bezbranných. Kvůli práci se přestěhoval i do Bratislavy. Toto si nezasloužil,“ smutní kolegové.

Nadstrážmistr byl známý i tím, že do všeho šel naplno. Byl i při zásahu, kdy se zloděj pokoušel vykrást dům Milana Kňažka. „Je mi to velmi líto, držím palce všem dobrým policajtům, kteří plní své povinnosti a podstupují nebezpečí i přes katastrofální vedení,“ řekl herec.

Video  Herec Milan Kňažko střílel na zloděje: Čech u něj prý chtěl krást šperky.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

pjotri ( 27. dubna 2018 03:05 )

Zda se mi docela divny, ze byl taaak super, aktivni atd atd a JENOM nadstrazmistr.. Kdyz se divam na Policii v akci a je tam ta blbka Lubalova (taky nstrm.), tak me to nuti ke srovnavani.. I kdyz nadpraporcik Doudova, to je taky ero.. Blba, jak tago, nemozne zmalovana, mrka jako d-ebi-l. Tu bych chtel videt nekoho pacifikovat, nebo - nedej boze - honit. Takze nadstrazmistr je hodne slaba sajba na supermana..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání