Festival si pro kampus přichystal bohatý program, aby si návštěvníci akci pořádně užili. Ačkoli je Merkado zejména známé tržiště, které nabízí tamější speciality, v Hybernské se můžete těšit na bohatý doprovodný program. „V rámci tematického programu promítneme venezuelský dokument Ženy venezuelského chaosu od Margarity Cadenas, který se letos představil na festivalu Jeden svět,“ zvou organizátoři. Následně proběhne i moderovaná diskuse na téma venezuelské krize.

Umění i tanec

Těšit se můžete i na výstavu. „V galerii bude připravena výstava soutěžních fotografií, která byla vyhlášena v rámci projektu Dějiny umění Latinské Ameriky ve Středisku iberoamerických studií,“ doporučují pořadatelé. Po celý den se přitom bude od 11 až do 22 hodin kampusem rozléhat hudba, která vás roztančí. Součástí totiž budou i lekce základních kroků latinskoamerických tanců. Více informací o celém programu objevíte tady.

Opět na Jiřáku

Letošní rok si můžete festival Merkado užít víckrát. Kromě 25. dubna, kdy festival všechny nadšence zavede do Venezuely, čeká návštěvníky také tradiční Merkado tržiště – tentokrát dvoudenní. To bude jako každý rok na náměstí Jiřího z Poděbrad, a to 31. května a 1. června. Více informací o trzích na Jiřáku objevíte tady.

Kdy? 25. dubna, od 11 do 22 hodin
Kde? Kampus Hybernská
Vstupné? Žádné

Jak to vypadalo loni?

Fotogalerie
17 fotografií