Kate se i potřetí vrátila do stejné porodnice, kde se narodily její starší děti, princ George (4) a princezna Charlotte (2). V soukromém křídle Lindo Wing nemocnice St. Mary’s Hospital v západolondýnském Paddingtonu ostatně přišel na svět dokonce i její manžel William (35). I třetího syna, jehož jméno zatím rodina nezveřejnila, tak porodila právě zde.

V křídle lze najít celkem pět porodních místností a navíc 11 pokojů určených pro poporodní péči. V prvním typu pokojů jsou především věci potřebné k porodu a samozřejmě nejmodernější lékařské přístroje. Na pokoji pro poporodní péči byste si ale mohli připadat spíše jako na dovolené v přepychovém hotelu.

Fotogalerie: Vévodkyně Kate porodila třetího potomka!…
105 fotografií

Tomu odpovídají i poskytované služby. Maminky zde vůbec netrpí hladem, naopak je pro ně připravováno jídlo vždy čerstvé. Vybírat si mohou z menu, v němž jsou zohledněny jak různé diety či omezení z důvodu náboženského vyznání rodičky. Samozřejmostí jsou tak košer, halal či vegetariánské pokrmy. Ke snídani lze volit z nejrůznějších druhů ovocných džusů, jogurtů, cereálií, pečiva a teplých nápojů.

Oběd i večeři pak tvoří tříchodová menu, v nichž figurují například tyto pokrmy: houbové risotto, vepřová panenka, salát z čerstvého ovoce a cheesecake, či variace sýrů coby dezert. Nemluvě o mnoha druzích polévek, omelet, sendvičů a salátů pro rodičky, které zvládnou jen něco lehčího.

VIDEO: Přímý přenos od porodnice, kde Kate leží.

Také vybavení pokojů je nadstandardní. V každém z nich najdete telefon, wi-fi připojení i kabelovou televizi. K dispozici je denní tisk a výběr magazínů a pro pacientky i hosty je připraven vinný lístek a šampaňského na pořádnou oslavu nového života.

Pohodlí vévodkyně, jejího manžela a jejich nejmladšího uzlíčku štěstí zajišťuje také policejní hlídka před vchodem, kde je navíc omezeno parkování až do konce dubna. I tak se zde ale srocují davy, které už jsou na miminko zvědavé.

Bát se Kate nemusí ani po zdravotní stránce. Je totiž obklopena špičkovými odborníky, které už navíc dobře zná. K porodu si totiž nechala zavolat jako konzultanty – porodníka Guye Thorpea-Beestona a gynekologa Alana Farthinga. Ti už dohlíželi i na porod George a Charlotte v letech 2013 a 2015.

Absolvent univerzity v Cambridge Thorpe pak měl být dokonce tím, kdo princezničku přivedl na svět. Farthing se zase specializuje v technikách léčby těhotných žen trpících rakovinou. Dále jsou přítomné i porodní asistentky. V případě komplikací je také na blízku připraven tým více než 20 lékařských expertů.

Soukromé křídlo Lindo Wing bylo otevřeno již v roce 1937. Od svého otevření ale prošlo několika renovacemi, mimo jiné i zásadní přestavbou v roce 2012, aby zde vévodkyně Kate mohla porodit syna George. Za designem budovy pak stojí významný londýnský umělec.  

VIDEO: Svatba prince Williama a Kate Middleton

Fotogalerie
49 fotografií