Do povědomí diváků se Kateřina Kaira Hrachovcová před 23 lety zapsala rolí Simony v úspěšném českém seriálu Život na zámku. Nezajímavá brunetka působila v reálu stejně jako v seriálu dojmem naivky. A tak všechny překvapilo, že si začala s bouřlivým moderátorem Petrem Vondráčkem (43). Petr byl ve své době neřízená střela. V jeho společnosti vždy alkohol tekl proudem a nouze nebyla ani o sličné dívky. A právě s jednou ho po čtyřech a půl letech vztahu Katka na večírku přistihla a přišel konec.

Svatba s veterinářem

Zanedlouho se potkala s šarmantním veterinářem Janem Herčíkem a v roce 2005 se za něj provdala. Z pražského bytu se za ním přestěhovala do rozlehlého domu spojeného s jeho ordinací v Horoměřicích. Herečka se tak stala macechou dvou dospělých dcer, které má Honza z prvního manželství.

A právě v té době se Kateřině začalo dařit víc jako moderátorce než herečce. Pro uvádění Snídaně s Novou a posléze společenského magazínu Prásk! na Nově si zvolila image ztřeštěné až přihlouplé holky s vykulenýma očima. Její bezprostřední reakce uváděly nejenom diváky, ale i hosty do trapných situací.

Do rozpaků uvedla například herce Jiřího Hromadu. „Pane Hromado, a když jste předseda tý gay iniciativy, to jste taky gay?“ 

Dítě vyměnila za zvířata

Jak roky ubíhaly, tak čím dál častěji dostávala dotazy na vlastní dítě. „Pokud se to stane, bude to hezký. K dětem mám blízko stejně jako ke zvířatům, jsou to čisté duše. Je co se od nich učit, děti jsou láska,“ odpovídala a čím dál víc se uchylovala ke svému psovi a vůbec všem zvířatům. Dokonce se v ordinaci svého manžela velmi často uplatnila jako sestřička a asistovala i u větších zákroků.

Mezitím si odskočila na natáčení seriálů Cesty domů nebo Gympl s (r)učením omezeným. Přidala divadlo, ale větší role ve filmu se jí celý život vyhýbá.

Zbavila se manželova příjmení

Během posledních dvou let začala Katka svůj život měnit. Vzala si své dívčí jméno Hrachovcová a přidala Kairu. „Nevzniklo to samo sebou, je to součást životní, vnitřní cesty, toho, jak hluboko do sebe jsem se dostala, čeho jsem se dotkla. Představte si, že bývám mezi lidmi, kterým to vysvětlovat nemusím. Oni vědí. Ale kdybych vám to měla přiblížit, tak takhle: Je to pro mě jméno, které má velkou sílu, hloubku. Je temnotou i světlem, má v sobě rovnováhu a všechny elementy. To možná stačí,“ vysvětlovala změnu jména. Na nějakou dobu propadla malování obrazů.

Nahota kdekoliv

A právě v tomto období se začala fotit nahá v přírodě a snímky zveřejňovat na sociální síti. Nechyběl motivační popisek a duchovní moudro. „Kačenku znám asi dvacet let, mám ji moc ráda, ale to, co předvádí teď, je dost za hranou. Není jí pětadvacet a ke všemu vypadá fakt jako blázen. To se nemá čím jiným prezentovat?“ diví se jedna z jejích hereckých kolegyň.  

Pak už byl jen krůček k výraznému tetování po celém těle a propadnutí módnímu průmyslu. Herečka spolupracuje se značkovými butiky v Pařížské a nevynechá jedinou příležitost se objevit na luxusních akcích nebo módních show. Víc než herectvím se Kateřina chlubí vlasovými kreacemi a trendy outfity.

Jediné, co ji nikdy nezajímalo, byli muži. V podstatě prožila dva velké vztahy, které skončily tím, že ji její partneři vyměnili za jinou ženu.

VIDEO: Hrachovcová v talkshow: Jak to mají v manželství? Proč si mění jméno? A co miminko?

Video
Video se připravuje ...

Hrachovcová v talkshow: Jak to mají v manželství? Proč si mění jméno? A co miminko? Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
36 fotografií