Policisté začali řidiče v dodávce pronásledovat kolem 17:30 hodin - všimli si totiž, že její značka procházela evidencí jako odcizená. „Když si všiml policejního vozu, na nic nečekal,  sešlápl plyn a snažil se ujet,“ popsal začátek dramatu policejní mluvčí Jan Rybanský. Tím začala řidičova zběsilá jízda Stromovkou. Tou dobou se tam nacházely desítky rodin s dětmi, sportovci a další návštěvníci parku, kteří před šílencem museli uskakovat. Šílenec se místy řítil i 90kilometrovou rychlostí! Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Ohrožující jízdu nakonec ukončil až mobilní sloupek u výjezdu poblíž Wolkerovy ulice, před nímž dodávka zastavila. Drama tím ale ještě zdaleka neskončilo. „Řidič vyskočil z auta a dal se před policisty na útěk. Po několika stech metrech běhu byl však dostižen a za pomoci donucovacích prostředků zadržen,“ dodal Rybanský.

Pak policisté začali postupně odhalovat neuvěřitelný výčet hříchů, které měl řidič na svědomí. „Vůz, ve kterém se snažil ujet, byl před dvěma dny odcizen spolu s doklady i klíčky v Ústeckém kraji. Muž má navíc vyslovený zákaz řízení do ledna roku 2019,“ řekl mluvčí. Muž byl navíc pod vlivem amfetaminu. Ke krádeži dodávky se pak dotyčný přiznal, dodal navíc, že to není jeho první „úlovek“ - na Mělnicku má podle svých slov „schované“ další kradené auto.

Muž je tak momentálně podezřelý z trestných činů krádež, obecné ohrožení, násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Fotogalerie
6 fotografií