Jedinečná výstava si klade za cíl seznámit veřejnost s vybranými díly českého a světového moderního umění. Milovníci umění mohou na vlastní oči obdivovat, zkoumat i analyzovat díla svých oblíbených velikánů. Na Ovocném trhu se na jediném místě sejdou ikony současného umění Damien Hirst či Jeff Koons, dále Salvador Dalí, Roy Lichtenstein či Andy Warhol i klasik imaginativní malby František Muzika. Aukční dům představí také díla Gustava Klimta či Marka Chagalla.

„Prostřednictvím výstavy Od Klimta po Hirsta chceme českému publiku představit vedle našeho umění i to světové. Generační konfrontace autorů z odlišných politicko-kulturních světů, časová blízkost vzniku jednotlivých děl, ale zároveň i zcela rozdílné přístupy k tvorbě – to vše se na krátký čas setkává v rámci této unikátní expozice,“ uvádí PhDr. Michal Šimek, znalec výtvarného umění aukčního domu Dorotheum.

Dlouho se ale velikáni umění v centru Prahy neohřejí – možnost se jim přiblížit jen na několikacentimetrovou vzdálenost budou mít návštěvníci jen do 24. dubna, ten den totiž výstava skončí a slavná díla se rozjedou do aukcí konaných v Praze či ve Vídni. Odtud pak poputují k novým majitelům.

Kdy: 18.–24. dubna, po–pá 10–19, so 10–17
Kde: Aukční dům Dorotheum, Ovocný trh 2, Praha 1
Za kolik: Zdarma