Do pátrací akce bylo nasazeno vedle tří desítek policistů i dvacítka hasičů a stejný počet místních dobrovolníků. V oblasti operoval i psovod se služebním psem,“ popsal večerní nasazení při pátrání mluvčí policie Bohumil Malášek.

Pátrací týmy se zaměřily nejdříve na místa, která seniorka obvykle navštěvovala. Tam ji ale nenašly. „Poté přistoupil velitel akce k pátrání formou rojnice v určené oblasti, kde se měla důchodkyně podle svědků v podvečer pohybovat. Ani tato forma pátrání, při němž policisté mimo jiné využívali technických prostředků, nevedla k úspěchu,“ upřesnil postup Malášek.

Po několikahodinovém procházení terénu pátrání skončilo úspěchem. „Ženu se podařilo vypátrat jedné z hlídek po půlnoci nedaleko domova v blízkosti lesa. Dezorientovanou a vyčerpanou ženu předali do péče přivolaných záchranářů,“ dodal policejní mluvčí.

VIDEO: Před rokem se ztratila z Nechvalína na Kyjovsku matka dvou dětí Pavla Zálešáková. Policisté pročesali široké okolí kolem obce včetně lesů. Ženu však dosud nenašli.

Video
Video se připravuje ...

Policisté z pořádkové jednotky dnes pročesávali les u Sobůlek, jejich jízdní kolegové mezitím projížděli oblast mezi obcemi Bukovany a Bohuslavice. Hynek Zdeněk