Hlavní část programu, který radnice Prahy 14 pro své obyvatele připravuje, se odehraje ve čtvrtek 26. dubna u stanice metra Rajská zahrada. Program bude probíhat od 10 do 16 hodin a návštěvníkům nabídne plno soutěží se spoustou dárků pro soutěžící. Jelikož se jedná o akci věnovanou především čistotě a přírodě, bude ke slyšení též mnoho zajímavostí z oblasti péče o životní prostředí.

Ekologické výstavy

Součástí svátků naší planety na Praze 14 budou i dvě samostatné výstavy. Od 25. 4. do 24. 5. se v Kulturním centru Kardašovská u tramvajového obratiště Lehovec koná výstava Brána recyklace. „ Prohlédnete si na výstavě předměty běžné denní potřeby ze skla, papíru, plastů nebo nápojového kartonu, o kterých většina z nás ani netuší, že mají za sebou již několikátý recyklační cyklus,“ láká návštěvníky v tiskové zprávě mluvčí Prahy 14 Veronika Berná.

Inovativní expozici o mořích a oceánech si budou moci zájemci prohlédnout v Centru Černý Most. Výstava Unexpected Ocean, která proběhne v týdnu mezi 12. a 19. květnem nabídne tři zajímavé atrakce. Krom osvětového vzdělávacího programu také virtuální akvárium a virtuální realitu. Obě výstavy bude možné navštívit bezplatně.