Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Karlovarsku došlo k sesuvu trati do obří jámy: Vlaky zastavili včas!

Autor: ČTK - 
15. dubna 2018
15:55

Na trati Cheb - Klášterec nad Ohří od soboty nejezdí kvůli sesuvu tzv. železničního spodku vlaky v úseku Hájek - Dalovice. Traťmistr zjistil v místě ještě před sesuvem závadu, a proto se podařilo vlaky zastavit včas. Nahradila je autobusová doprava. Jak dlouho bude úsek uzavřený, bude jasné až v pondělí

"Trať je v úseku uzavřena od sobotních 12:00. Došlo tam k posunu železničního spodku. Co bylo příčinou, v tuto chvíli nevíme. Doprava byla zastavena a vlaky nahrazují autobusy. Zpoždění je tam okolo pěti až deseti minut," uvedla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Na trati se nejprve objevila lehká závada. Po prohlídce traťmistr raději na jedné koleji zastavil provoz a později dráhy kvůli bezpečnosti zastavily provoz i na druhé koleji. Pak přišel masivní sesuv, který vytvořil hlubokou jámu, do níž se zlomil kus kolejí. Podle Šubové bude škoda značná, zřejmě v desítkách milionů korun. Bude se ale teprve upřesňovat.

Dodala, že v místě sesuvu byla povolená rychlost 80 km/h. Elektrifikace tratě se tam dělala v roce 2008 a od té doby tam žádné problémy nebyly. "O to je sesuv půdy pod tratí v délce asi 40 až 50 metrů překvapivější," řekla.

V pondělí trať posoudí odborníci a určí, zda bude možné alespoň v omezené míře pustit vlaky na jednu ze dvou kolejí. Podle Šubové ale i při této optimistické variantě bude zřejmě trať uzavřena nejméně několik dní.

zdrclamrdka ( 15. dubna 2018 20:39 )

ta druhá kolej spadne do tý díry taky, no ale stejně tam žádný lidi nejezděj, takže se vlastně nic nestalo

zlymikes ( 15. dubna 2018 16:10 )

Zcela jednoduchý důvod - tahle oblast je poddolována. Vždyť nedaloko trati je stará šachta, které se propadávala a i nám na zahradě,cca 500 metrů od náspu, byly propady. Jenže nějak se na to zapomnělo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání