Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče Veroniky (†27) přišli o šanci setkat se s vnoučkem: Žije u manželky jejího vraha!

15. dubna 2018
13:42

Samá bolest! Prarodiče sedmiletého Míši, kterému jeho vlastní otec zavraždil maminku Veroniku (†27), se se svým milovaným vnoučkem snaží už téměř dva roky setkat. Nyní se za ním vypravili do Německa, kde ho vychovává manželka jeho uvězněného otce. Ke schůzce bohužel ale nedošlo.

Manželé Mitaľovi ze slovenského Vtáčkoviece o vnoučka bojují od Veroničiny vraždy a jsou přesvědčeni, že by neměl vyrůstat u pro něj naprosto cizí ženy. Nedávno jim konečně svitla naděje, když německý soud povolil, aby se s Míšou setkali.

Cesta do Düsseldorfu byla ale zcela mimo finanční možnosti zoufalých prarodičů. O jejich trápení se však díky serveru Pluska.sk dočetl i místopředseda slovenské vlády Richard Raši, který jim poslal na cestu peníze.

Manželé tedy do Německa skutečně vyrazili, jenže po cestě měli problémy s autem a na schůzku přijeli s několikahodinovým zpožděním. A bylo po šanci! "Nadarmo jsme tu zůstali i druhý den, konzul nám přislíbil pomoc, ale nebylo to k ničemu, neměli s námi žádné slitování. Pro nás jsou to obrovské peníze, jsme zoufalí, nevíme, jestli se sem ještě někdy budeme moct dostat," řekl serveru Míšův nešťastný dědeček Dušan.

Od německého soudu nakonec dostali nový termín schůzky, který je za měsíc. Do té doby musí ale znovu sehnat peníze na cestu. Touha setkat se s chlapečkem, který jim po dceři zůstal, je ale žene kupředu.

Táta mu zabil mámu

Veronika Mitaľová byla zavražděna předloni v létě, když ji v noci vylákal z domu její bývalý partner Řek Michail Chtzitheodoridis. Namluvil jí, že jí z Německa Míšu, kterého měl tou dobou v péči, přivezl, aby mohl na Slovensku nastoupit do školy. Byla to ale lest.

Veroniku pak našli o dvou dny později v lese mrtvou s rozbitou hlavou. Řek byl nakonec dopaden a vydán na Slovensko, kde stále ještě čeká na soud. Malý Míša nyní zůstává u jeho nové manželky a Veroničini rodiče se ho snaží dostat do péče.

ellka ( 23. dubna 2018 18:11 )

Dieta rok zilo s otcom a jeho manzelkou, takze pre chlapca to uz nebola cudzia zena. Skor je tu otazka, necnelo sa starym rodicom a matke za synom, ked ho nechali zit rok u otca v Nemecku? Vraj chlapcovi nevedeli najst na Slovensku skolku, ale to musi byt vymysel, lebo predskolakov skolka prijat musi. A vie vobec chlapec slovensky?

oliiiii3 ( 16. dubna 2018 15:16 )

Nechápu proč nechali kluka uplně cizí zenský. A druhá si vezme vraha, má štěstí že je zavřený, dlouho by tu taky nebyla. Ach ty dnešní soudy.

ollina ( 15. dubna 2018 18:04 )

Máte pravdu, ale zaráží mně, že dítě nechají soudy u naprosto cizí ženy......to je divné

Voda ( 15. dubna 2018 17:28 )

 On zabije svou přítelkyni a už má jinou? Ženské jsou tak hloupé.

pizizub ( 15. dubna 2018 16:46 )

 Z citového hlediska chápu bolest a beznaděj,na druhou stranu oni nemají na cestu za vnukem a chtějí ho do péče?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání