„Jeho odchod byl klidný a po celou dobu byl obklopen rodinou a svými nejbližšími,“ popsala jeho poslední hodiny filmařova manželka Martina (52). „Poslední rozloučení bude v úzkém rodinném kruhu,“ dodala.

Co se ale Formanovi stalo? Vždyť ještě před pár týdny sledoval se zaujetím olympijské hry a jeho žena napsala na Facebooku: „Vřelá díky za přání Milošovi k narozeninám! V krátkých intervalech, kdy se podařilo odlákat jeho pozornost od olympiády, jsem mu veškeré vzkazy tlumočila.“

Marodil dlouho

Podle informací Nedělního Blesku zabil Formana zápal plic, který ho v minulých dnech postihl. Marodil nicméně už dlouho. Trpěl tzv. makulární degenerací oka. Ta se začíná objevovat po padesátce a postihuje oblast centrálního vidění nazvanou makula nebo také žlutá skvrna. Forman kvůli nemoci hůř a hůř viděl, což bylo jedním z důvodů, proč už se nechtěl vrátit před kameru. Jenže tato nemoc nemohla být příčinou smrti.

Chřadl před očima

Ani Forman, ani jeho žena ale nikdy přesně neřekli, co ho trápí, proč už od roku 2011 nelétá do rodného Česka, proč nechodí na večírky, proč se zkrátka uzavřel před světem. Podle fotek a videí z poslední doby je vidět, že režisér chřadl, ztrácel síly, zadýchával se a nebyl ve své kůži. Za to pochopitelně mohlo stáří, ale co když trpěl jinou vážnou nemocí, o které se nesměl okolní svět dozvědět? Nutno dodat, že myšlenkově to Formanovi pálilo do poslední chvíle života!

Video
Video se připravuje ...

Slzy jedné plavovlásky: Brejchová se po Formanově smrti zhroutila! Blesk TV

Video
Video se připravuje ...

Zemřel režisér Miloš Forman (†86): Jeho žena Martina řekla, co se stalo Blesk TV

Fotogalerie: Zemřel oscarový režisér Miloš Forman (†86)
47 fotografií