Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální napadení hlídky v Krupce: Na policisty útočili otec se synem

Autor: Helena Lacinová - 
14. dubna 2018
05:38

Do hlavy zezadu udeřená policistka, která padá na kolena před služební vůz, hlučící dav a výkřiky: To je peklo, tady... To není Bronx, ale video z Krupky, kde byla surově napadena policejní hlídka. Dva pachatelé (17 a 54) byli v pátek obviněni, jednoho ale záhy policie propustila!

Přijeli na romské sídliště pomáhat a chránit, ale sami volali o pomoc a ochranu! Na dva policisty – ženu a muže – v Krupce v úterý večer totiž zaútočil asi třicetičlenný dav. Důvod? Vyšetřovali dopravní nehodu jejich známého. Dramatickou scénu zachytilo video jednoho z přihlížejících, které se šíří internetem. Podle televize Prima se jedná o otce se synem.

Zbaběle utekl

K incidentu došlo v ulici Karla Čapka, proslulé častými výtržnostmi. Policisté sem přijeli řešit nehodu, kdy opilý (1,9 promile) muž v daewoo bez řidičáku naboural dvě zaparkovaná auta. „Chtěli po něm papíry, nedal jim je,“ říká hlas na videu v době, kdy se situace vyhrocuje. Je na něm vidět, že policisté nasazují na zemi ležícímu muži pouta. Vtom kdosi udeří zezadu do hlavy ženu v uniformě. Ta se hroutí na kolena před policejním autem a instinktivně se chytá za zátylek. Dav křičí romskými a slovenskými výrazy, co to udělal. Na videu je vidět, jak útočník z místa zbaběle utíká...

Oba policisté skončili v péči lékařů a situaci uklidňovaly přivolané posily z Teplic.

Do basy jen starší

Pachatelé byli po několika hodinách zadrženi. Soudce Okresního soudu v Teplicích Miroslav Čapek poslal včera do vazby staršího (54) z útočníků, jenž navíc vyhrožoval rodinám zasahujících policistů. Mladík (17), který je podezřelý, že zranil členku hlídky, bude vyšetřován na svobodě. Podle informací Blesku ji kopl do hlavy. „O mladším rozhodovat nebudu, protože státní zástupce neshledal důvody k vazbě. Je mladistvý,“ zdůvodnil soudce. Napadená policistka se k incidentu nechtěla vyjadřovat…

Teď je tu klid

V ulici K. Čapka, kde vyhrocenému konfliktu a napadení policistů došlo, událost připomíná jen nabourané auto a opodál auto značky Daewoo, které řídil opilý řidič. Ten byl obviněn z řízení pod vlivem návykové látky. Lidé se tu k případu nechtějí vyjadřovat, avšak většina útok na policisty odsoudila.

 

Video: Romskou bitku v Krupce odstartoval spor o vdanou ženu

Video  Romskou bitku v Krupce odstartoval spor o vdanou ženu.  - YouTube
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání