Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž z Pardubic měl zabít svou 14denní dcerku: Dítě ho prý rušilo pláčem, později se přiznal

Muž z Pardubic měl zabít svou 14denní dcerku: Miminko hlídal o samotě, pak mu volal záchranku (ilustrační foto)
Muž z Pardubic měl zabít svou 14denní dcerku: Miminko hlídal o samotě, pak mu volal záchranku (ilustrační foto)  (Autor: Martin Přibyl, AČR)
Autor: ČTK, dce - 
13. dubna 2018
12:22

K otřesnému činu došlo ve středu v Pardubicích. Muž (28) z místního sídliště volal záchranku pro 14denní dcerku, lékaři už jí ale nedokázali pomoci. Celá věc byla policii od počátku podezřelá. Pitva záhy odhalila, že dítě zemřelo vinou další osoby. Z vraždy miminka obvinili jeho otce, kterého soud poslal do vazby.

Osmadvacetiletý otec zavolal ve středu dopoledne zdravotnickou záchrannou službu s tím, že dítě je ve velmi vážném zdravotním stavu. Přes zásah dvou posádek zdravotníků a čtyřicetiminutovou resuscitaci holčička zemřela.

Podle Deníku holčička měla muže "rušit" svým pláčem. Záchranářům pak tvrdil, že ji našel v bezvědomí chvíli po té, co ji po krmení nechal chvíli o samotě.

Na základě podezření policistů, že smrt dítěte nebyla přirozená, nařídili kriminalisté soudní pitvu. "Už předběžné závěry jednoznačně ukázaly, že holčička zemřela násilnou smrtí v důsledku jednání další osoby," uvedla Janovská.

Policisté došli k závěru, že za smrtí miminka stojí jeho otec, který ho doma krátkou dobu hlídal sám bez přítomnosti matky. Soud muže poslal do vazby. "K samotné věci lze uvést, že obviněný své jednání doznal. Uvedl, že následek, který nastal, v úmyslu neměl," prozradil Deníku soudce Jan Šlosar.

Muž čin spáchal střízlivý, nebyl ani pod vlivem drog či léků. Navíc to v jeho případě nebylo poprvé, co se dopustil násilí proti dítěti...

Za vraždu dítěte mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Další informace vzhledem k věku oběti, s ohledem na rodinu a kvůli dalšímu vyšetřování zatím policie nebude poskytovat.

msml20 ( 13. dubna 2018 21:07 )

To je teda odporný idiot a hajzl. Nikdy bych ho už z vězení nepustila. Doufám, že mu to spoluvězni dají sežrat. .

zapletalikovi ( 13. dubna 2018 15:53 )

Co to je za k@k@ta? A ta ženská snad musela vědět, že je vzteklý a agresivní, tak jak ho mohla s miminem nechat? Jako chápu, že jde chlap spát jinam, popř. použije nějaké zajímavé slovo, když mimčo půl noci propláče, ale tohle fakt ne.

11karel11 ( 13. dubna 2018 14:30 )

Patří mu uříznout hlavu, za to, co provedl.

baronessa ( 13. dubna 2018 14:08 )

Je to velmi smutné. A to maminka netušila, co má doma za magora, že odešla od téměř čerstvě narozeného miminka?

jasnovidec01 ( 13. dubna 2018 12:47 )

Taky ho zabít,jinej trest nepřípustnej k.o.k.o.t.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání