První povelikonoční víkend se po celé republice i v Praze uklízelo. Dobrovolníci, ochotníci i nadšenci brali do rukou hrábě, lopaty nebo košťata, aby své okolí učinili o něco příjemnějším po nepořádku, který po zimě nastal. V Praze 11 se k celorepublikové výzvě připojilo několik jihoměstských spolků a iniciativ. Dobrovolníků bylo na stovky.

Úklidová akce poslouží jako prevence

Jsem nadšený, kolik lidí obětovalo svůj volný čas, aby pomohlo s úklidem Jižního Města, a rád bych jim za to ještě jednou poděkoval,“ uvedl v tiskové zprávě radní MČ Praha 11 Jan Říčař (ANO), podle kterého má projekt spíše preventivní rozměr. Kromě úklidu nepořádku by totiž bylo záhodno mu i předcházet.

Věřím, že kdo si na vlastní kůži vyzkouší sbírat alespoň pár hodin odpadky, bude se příště ke svému okolí chovat šetrněji,“ vysvětlil radní. „Přestože na území městské části probíhá pravidelný úklid, ve špatně dostupných lokalitách bojujeme se skrytým nepořádkem, na který jsme se v rámci této akce zaměřili.“ Mimo špatně dostupných lokalit se v Praze 11 uklízelo i okolí Košíkovského potoka u Chodovské tvrze, což měl na starosti místostarosta Jakub Lepš (Top 09).
Fotogalerie
31 fotografií