Nuselská ulice v Praze 4 prochází dlouhodobou rekonstrukcí. Na začátku dubna se sem dělníci vrátili, aby pokračovali v započaté práci. Na křižovatce s Kloboučnickou ulicí se nachází přechod pro chodce, který je na první pohled nebývale dlouhý a zdárně přes něj přejít občas pro chodce není žádný med.

Redakce Blesk.cz místo navštívila a několikrát se pokusila přechod zdolat. Přestože do vozovky vstupují chodci v okamžiku, kdy nic nejede, dochází tu k situacím, kdy člověk sotva v polovině zebry znejistí: začne se totiž blížit auto, chodec se zarazí a pak už je situace zejména závislá na ohleduplnosti a soustředěnosti řidiče v blížícím se vozu.

Technická správa komunikací hodlá v rámci zmiňované rekonstrukce toto jakési náměstíčko zásadním způsobem proměnit. „Na základě informací od technického dozoru investora bude toto ‚rameno‘ zaslepeno a v této části bude zřízen prostor pro parkování. Přechod tu tedy nebude nutný,“ vysvětlil tiskový mluvčí TSK Petr Jansa.

Technický zákres řešení zmiňované lokality po rekonstrukci
Autor: TSK Praha

Naopak u opodál situované souběžné silnice, která směřuje do ulice K Podjezdu, vznikne nový přechod, který nahradí ten stávající. V současnosti není podle správy možné s přesností určit, kdy se budou avizované změny v této lokalitě realizovat. „Nyní probíhá první etapa rekonstrukce. Tento úsek bude realizován v průběhu druhé etapy před a v období letních prázdnin,“ nastínil Petr Jansa, kdy má k zaslepení ulice a zrušení nebezpečného přechodu orientačně dojít.

Fotogalerie
13 fotografií