Herečku Shannen Doherty celosvětově proslavil seriál z 90. let Beverly Hills 90210, kde vydržela čtyři sezóny, než její postavu Brendu scenáristé poslali na studium do Londýna. Poté se objevovala v několika dalších seriálech a televizních filmech.

Vyzkoušela si i roli modelky, když se v roce 1993 objevila nahá v Playboy, což poté několikrát zopakovala. Během své kariéry se ale také už mnohokrát ocitla na dně. V 90. letech měla problémy se zákonem, poprvé když fyzicky napadla jinou ženu. Jindy zase stanula před soudem kvůli neuhrazeným pokutám, naposledy v roce 2001 ji soud nařídil buď 10 dní ve vězení, nebo 20 dní veřejněprospěšných prací a k tomu tučnou pokutu za řízení v opilosti.

V roce 1999 jí byla diagnostikována Crohnova choroba, nyní před třemi lety jí lékaři oznámili, že má rakovinu prsu. Podstoupila náročnou léčbu pomocí chemoterapie, následovala operace. Poslední výsledky objevily zvýšené nádorové markery, tudíž herečka zůstává dál pod kontrolou lékařů. Shannen ale zůstává pozitivní a dnes se raduje, že může šťastně se svou rodinou oslavit své 47. narozeniny.  

Fotogalerie
24 fotografií