Nervy, stres, desítky přihlížejících. Tak nějak vypadal obrázek v Ostravě-Třebovicích, kde se ve středu odpoledne srazil autobus linky číslo 35 s tramvají řízenou řidičem ve výcviku!

Podle prvotních poznatků by ale nemělo jít o jeho chybu. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že řidič autobusu zřejmě nedal přednost v jízdě souběžně jedoucí tramvajové soupravě, přičemž došlo ke střetu autobusu a tramvajového vozu,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že řidiči autobusu hrozí za ohrožení z nedbalosti až pět let vězení.

V době havárie cestovalo v autobuse zhruba šest cestujících. V tramvaji byly osoby dvě. Zraněni byli celkem tři lidé. „Utrpěli poranění hlavy lehčího až středně těžkého charakteru. Převezli jsme je do ostravské fakultní nemocnice," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. V uzavřeném úseku Martinov-Telekomunikační škola byla vypravena náhradní autobusová doprava.

Víkend plný výluk

Ta se nyní bude v Ostravě vyskytovat častěji. Kvůli pracím na mostě Mládeže v Ostravě-Zábřehu budou mít o víkendu výluku tramvajové linky číslo 12, 17 a 18. Cestující pojedou odklonem, nebo budou muset přestupovat na náhradní autobusy. Oznámil to Dopravní podnik Ostrava.

Výluka začne v sobotu v 04.30 a skončí v neděli ve 23.15 hodin. Místo po Plzeňské ulici budou tramvaje jezdit kolem haly Ostravar Aréna a nádraží Ostrava-Vítkovice.

Linky 17 a 18 pojedou odklonem mezi zastávkami Hulvácká a Úřad městského obvodu Jih a linka 12 mezi úřadem a ředitelstvím Vítkovic. Náhradní autobusová doprava bude zavedena pouze za linky 17 a 18.

Ode dneška se navíc až do odvolání kvůli opravě Popinecké ulice ve Vratimově změnila trasa autobusové linky číslo 41. Ve směru na Kartonážku autobusy nejezdí na zastávky Nová Osada a Popinec.

Fotogalerie
6 fotografií