Syn nemohl tátovi zapomenout, že se rozvedl s jeho matkou Evou a oženil se s herečkou Terezou Pokornou (57), která je stejně stará jako on. Dohromady je svedla až kniha, na které Juraj pracoval.

Prolomili ledy

„Dělal jsem svoji knihu – životopis – a potřeboval jsem fotografie. Tak jsem se obrátil na syna a řekl mu – ať se mnou mluvíš, nebo nemluvíš, já potřebuju fotografie a ty je máš,“ svěřil se Herz. „On přišel, byl ke mně takovej studenej, ale donesl mi je,“ pokračoval.

Potom prý potřeboval ještě fotografie od Michalovy mámy. S tou totiž Juraj také nemluvil. „Ovšem Michal to zařídil a pak jsme se začali bavit stále víc a víc,“ prozradil režisér v rozhovoru pro týdeník Sedmička s tím, že záhy poté s ním syn dokonce natočil GEN pro Českou televizi.

Byl u toho

„Když Juraj onemocněl a mně ho přivezli jako ležáka domů, se synem už byli největší kamarádi. Michal za ním dokonce do nemocnice chodil každý den,“ potvrdila Blesku režisérova životní přítelkyně, herečka Martina Hudečková (54).

Michal tátu loni na podzim dokonce v sanitce doprovázel domů a potom byl Martině nápomocen, když odmítla dát nemohoucího Juraje do hospice a rozhodla se o něho starat doma. „Byl to totiž Michal, kdo byl s Jurajem, když dostal tu mozkovou příhodu. Od té doby se od svého táty až do jeho smrti takřka nehnul na krok,“ prozradila Hudečková.

VIDEO: Zemřel Juraj Herz (†83): Čeho se bál komparz jeho nejslavnějšího filmu?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Juraj Herz (†83): Čeho se bál komparz jeho nejslavnějšího filmu? Tomáš Polák

Fotogalerie
9 fotografií