Panelová sídliště Prosek a Střížkov, známá také jaké tzv. „Severní město“, prošly od doby své výstavby četnými změnami a modernizací. Spousta panelových domů není zahalena v nezajímavé šedé betonové barvě, ale dnes hýří různým barevným spektrem – žluté, oranžové, červené. Radnice Prahy 9 by ale v nejbližší době ráda modernizovala i veřejný prostor mezi paneláky.

Konkrétně se jedná o čtyři vnitrobloky. Dva z nich jsou mezi ulicemi Veltruská, Bílinská a Rumburská, zbylé dva ohraničují ulice Mimoňská a Českolipská, respektive Varnsdorfská a Šluknovská. Obyvatelé se sami mohou vyjádřit, co by ve vnitroblocích uvítali, a to buď prostřednictvím e-mailové komunikace, nebo prostřednictvím Společenství vlastníků jednotek nejbližších paneláků.

Atraktivní a příjemné prostředí

„Vzhledem k tomu, že obyvatelé přilehlých bytových objektů i ostatní občané sídliště Prosek - Střížkov tyto veřejné prostory navštěvují, je v našem společném zájmu, aby vnitrobloky byly atraktivnějším a příjemným prostorem vhodným k užívání jak s dětmi, tak pro denní setkávání,“ stojí v tiskové zprávě MČ Praha 9.

Obyvatelé tak mohou na radnici dávat podněty na to, co jim v dané lokalitě chybí. Ať už se jedná o prostranství pro grilovací rošt, ping-pongové stoly, více dětských hřišť nebo různých prolézaček, či snad kupříkladu laviček. Fantazii a žádostem se meze nekladou. Radnice tyto návrhy zváží při celkové revitalizaci daných vnitrobloků. Návrhy lze podávat do 15. dubna.