Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Kovaná“ komunistka Semelová jde po neúspěchu ve Sněmovně do senátních voleb

Autor: ČTK - 
9. dubna 2018
17:41

Bývalá poslankyně za KSČM Marta Semelová půjde na podzim do boje o senátorské křeslo. Kandidovat bude v Praze 12. Politička v minulosti vzbudila pozornost například kontroverzními výroky ohledně politických procesů v 50. letech, nyní vede klub KSČM v pražském zastupitelstvu. Pražské komunisty povede i do podzimních komunálních voleb. Obhajovat svůj mandát bude jediný komunista v současném složení Senátu Václav Homolka, a to v obvodě Chomutov. Nominace v sobotu potvrdil ústřední výkonný výbor strany.

O křesla v horní komoře budou usilovat i další bývalí poslanci, kterým se nepodařilo obhájit mandát v loňských sněmovních volbách. Josef Šenfeld bude usilovat o mandát v Litoměřicích, Soňa Marková v Náchodě, René Číp v obvodě Ostrava město a Milada Halíková v Karviné.

Celkem širší vedení KSČM v sobotu potvrdilo 22 nominací, ve zbývajících pěti obvodech nejsou zatím kandidátky z různých důvodů uzavřeny, řekl ČTK místopředseda Jiří Dolejš.

V obvodě Sokolov bude za komunisty kandidovat zastupitelka Karlovarského kraje Eva Valjentová, která byla náměstkyní hejtmana. O vstup do horní komory budou usilovat také zastupitel Horní Břízy Zdeněk Chýnovský (obvod Rokycany), zastupitel Prahy 4 Karel Skoupil, starosta Tvrdonic Zdeněk Tesařík (obvod Břeclav) či exposlanec Josef Švarcbek (obvod Domažlice).

Komunisté mají v Senátu tradičně slabou pozici. Nejpočetnější zastoupení má nyní v Senátu ČSSD, která bude obhajovat vítězství ve 13 z 27 senátních obvodů, kde se bude volit. Pokud by všechna křesla obhájila a měla znovu 25 senátorů, KDU-ČSL by potřebovala přidat deset senátorů ke stávajícím 16, z nichž tři mandát obhajují. ODS obhajuje čtyři výhry, Starostové tři a KSČM, Piráti, Zelení a Strana práv občanů po jednom mandátu. Hnutí ANO, které vyhrálo sněmovní volby, by mohlo svou pozici v Senátu jen posílit, podobně jako hnutí SPD, které nyní zastoupení v horní komoře nemá.

K osobě Marty Semelové se loni vyjadřoval i prezident Miloš Zeman:

Lotrando ( 10. dubna 2018 19:51 )

Vazim si lidi jako pani Semelove ktera zustala komunistkou a neprevlekla kabat jako mnozi lide po 89 roce.

villi ( 10. dubna 2018 18:45 )

LŮZA PROTI KOMUNISTŮM ??? OF--PAK ODS !!! ODS--PAK UNIE SVOBODY !!! ODS--PAK TOP 09 !!! ODS ---PAK STAN !!!ODS--PAK EUROVIA !!! ZNIČIT CELOU ODS MAFII !!!

salto ( 10. dubna 2018 08:29 )

Senátní volby pro ni budou labutí písní

Diginka ( 9. dubna 2018 21:10 )

kovaná komunistka Semelová at si zbalí věci a jde rovnou do prd--- nebo nasedne na letadlo a letí do Severní Koree. Štastnou cestu bez zpáteční letenky!!!

agfor ( 9. dubna 2018 19:47 )

Typický parazit - držet se bezpracného koryta za každou cenu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa